En av de første kristne i Øst-Bhutan

Meldingen er kommet fra Bhutan om at vår gode venn og medarbeider gjennom så mange år, Dorji Lama, er død, skriver Erik Bøhler og Nils M. Sture, tidligere misjonærer i Bhutan.

Dorji Lama ble 86 år gammel og var en av de første kristne i Øst-Bhutan. Han var en viktig støttespiller for mange kirker i Bhutan.

I 1967, da Santalmisjonen startet virksomhet i Riserboo, var det Dorji Lama som fikk ansvar for å lede pionerarbeidet det første halvåret. Han var utdannet innenfor helse og hadde praktisert ved flere sykehus i India.

Dorji var en ydmyk og varmhjertet mann som med sin familie vant folkets tillit. Han var en trofast og pålitelig støttespiller for de første misjonærene i landet: Asbjørg Fiske, Edel og Magnus Haugstad. Og senere for alle oss andre som fulgte etter i deres spor.

Dorji var kjent for sin unike evne til å samle pasientene på sykehuset, både til helseundervisning, men også gjerne til noen enkle ord om Jesus.

Særlig viste han omsorg for de spedalske som det var mange av øst i Bhutan.

Dorji Lama på innvielse av Det Nye Testamentet i Bhutan. Foto: Privat/Normisjon.

Han skrev kristne tekster til mange folkemelodier, og disse ble mye sunget under gudstjenester og andre samlinger. Han var også et godt forbilde og mentor for de unge kristne, som etter hvert kom til. Og for dem var det helt opplagt at da Det nye Testamentet på språket tshangla skulle innvies i 2014, at Dorji Lama skulle få æren av å gjøre det.

En stor glede var det også for ham at hans yngste datter, Mindu Dema, var og er en av de tre oversetterne av Bibelen til morsmålet.

Vi er dypt takknemlige for Dorji Lamas trofaste tjeneste i Bhutan gjennom mange år. Vi lyser fred over hans gode minne!                     


På vegne av alle misjonens utsendinger til Bhutan. Erik Bøhler og Nils M. Sture

Relatert innhold

Lytter til Bibelen via en app

Normisjon arbeider blant flere folkegrupper der mennesker utsettes for fiendtlige holdninger og forfølgelse for sin tro. Les om folkegruppen som lytter til Bibelen gjennom en app.

Read article "Bibelen til kristne i det skjulte"

Nå kan du søke om GUS-stipend

Er du etablert i arbeidslivet, men kunne tenke deg å ta fri for å studere Bibelen? Gå Ut Senteret har nå etablert GUS-stipendet. Søknadsfrist 20.april.

Read article "Etablerer GUS-stipend"

Fra landsby til landsby på sykkel

– Relasjonsbygging har vært en viktig del av arbeidet i Mali. Det handler mye om at vi jobber på grasrota, lærer oss språket og kulturen i landet, skriver Karen Ekern.

Read article "Fra landsby til landsby på sykkel"