En ny måned i Mali

Arbeidet i Mali feirer 40 år i år, og det må også feires på gudstjeneste i kirken. Foto: Halvorsen

Blogg: Alf og Hilde Halvorsen i Mali – Publisert: 20.10.21

Hilde og jeg har gjort unna den første arbeidsmåneden i Mali etter nye utreise.

Den har vært preget av at det er regntid. I malinkeområdet har det kommet veldig mye regn. Det har blant annet bokstavelig gjort kirkegangen litt vanskelig i den største kirken i området. Gårdsplassen foran kirken har i lengre tid vært oversvømt. Flere jordhus i byen har falt sammen og de fleste bushlandsbyene har vært utilgjengelige.

Selv om få har blitt vaksinerte i Mali, tas det nå forholdsregler blant folk flest. Smitten er der, men rammer ikke så hardt i dette landet, ser det ut til. Antall nye daglige registrerte tilfeller ligger rundt 20. Det betyr at man er i gang igjen med store samlinger.

Den evangeliske assosiasjonens generalforsamling lister opp 65 medlemsorganisasjoner i Mali. En malinkeleir samlet neste 100 mennesker i en hel uke. Ca. 40 mennesker deltok på todagers ledersamling i Agenda 1-nettverket ledet av Gjermund, Svein og Therese.

I en av gudstjenestene vi har vært med på i Bamako, var kirken helt full.

Fest-taler
Måneden har vært preget også av andre taleoppdrag enn søndagsprekener. 40 år med misjon i Mali betyr fest-taler.  Et slikt jubileum betyr at de første barnedøpte i arbeidet nå begynner å gifte seg. Så da måtte den gamle misjonæren holde bryllupstale sist lørdag.

Alf og Hilde som skal gifte seg.

En kveld fikk vi også besøk av et forlovet par på gjestehuset i Bamako. Hun heter Hilde og er datter av vår første hushjelp, fra vår tid i Bamako.  Han er sønn til vår mangeårige hushjelp i Bafoulabe og heter Alf. Snart blir det bryllup igjen, når Hilde og Alf skal gifte seg.

Malinkeområdet ser så langt ut til å være rimelig fritt for terrorister. Men banditter har det blitt flere av. To ganger denne måneden har det vært hendelser der åtte væpnede banditter har robbet buss-passasjerer og motorsyklister for mye penger. Nå snakkes det om at politiet har pågrepet fire av overfallsmennene.

Mimrer tilbake
Jubileumstider inviterer oss til å tenke tilbake. Det gjør vi med takknemlighet.

Guds menighet har vokst i omfang i Mali i løpet av disse 40 årene, både i Normisjons og andre misjoners arbeid. Evangeliet lyder på mange flere språk og menigheter samles på mange flere plasser i Mali. Det er i ferd med å utbre seg over hele landet, selv om det ennå er mange unådde igjen.