En vei til bedre helse

Nå om dagen kryper gradestokken opp mot 40 og vel så det, og det byr på en del utfordringer vi nordmenn ikke er vant til.

23. mai 2019
Tekst Einar Amlie
Foto Anne Solfrid Myrseth

Men det virker ikke som at varmen er den største utfordringen for vennene våre i Øst-Senegal. Det er faktisk alt regnet. I løpet av regntiden (juni-oktober) kommer det enorme mengder nedbør. En god regntid er avgjørende for gode avlinger før 8 måneder med tørke, men med dårlige veier blir det fort oversvømmelser og vann som trekker inn i husene. Dette fører til både utilgjengelige veier og større sårbarhet for sykdommer. 

Sammen med naboene våre har vi bestemt oss for å forsøke å bedre veiene i nabolaget vårt. Vi har opprettet en sparekasse hvor alle naboene bidrar, og med midlene og ressursene i nabolaget håper vi å forbedre veiene før regnet kommer i juni, slik at alt regnet blir ledet videre mot elva. 

For oss er det viktig at dette blir et lokalt initiativ med lokal tilhørighet og eierskap. Å bidra med 500 franc i uka (8 kr) kan være vanskelig for noen, men de fleste er enige om at det fort kan spares inn hvis man unngår unødvendige sykdommer og turer til sykehuset.  

Vi ber for: Utsendingene og deres naboer i Øst-Senegal 

Du kan gi en gave til pionérarbeidet i Senegal her!


Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 1/2019.

Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"

Nytt prosjekt i Nepal!

17 lokale medarbeidere går nå fra hus til hus i Nepal for å kartlegge husholdninger med funksjonshemmede i familien. I år startet et nytt prosjekt for å fremme funksjonshemmedes rettigheter.

Read article "Nytt prosjekt i Nepal!"

Ny generalsekretær i Normisjon

BiG-rektor Kjetil Vestel Haga (50) overtar som generalsekretær i Normisjon etter Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Read article "Ny generalsekretær i Normisjon"