En vei til bedre helse

Nå om dagen kryper gradestokken opp mot 40 og vel så det, og det byr på en del utfordringer vi nordmenn ikke er vant til.

23. mai 2019
Tekst Einar Amlie
Foto Anne Solfrid Myrseth

Men det virker ikke som at varmen er den største utfordringen for vennene våre i Øst-Senegal. Det er faktisk alt regnet. I løpet av regntiden (juni-oktober) kommer det enorme mengder nedbør. En god regntid er avgjørende for gode avlinger før 8 måneder med tørke, men med dårlige veier blir det fort oversvømmelser og vann som trekker inn i husene. Dette fører til både utilgjengelige veier og større sårbarhet for sykdommer. 

Sammen med naboene våre har vi bestemt oss for å forsøke å bedre veiene i nabolaget vårt. Vi har opprettet en sparekasse hvor alle naboene bidrar, og med midlene og ressursene i nabolaget håper vi å forbedre veiene før regnet kommer i juni, slik at alt regnet blir ledet videre mot elva. 

For oss er det viktig at dette blir et lokalt initiativ med lokal tilhørighet og eierskap. Å bidra med 500 franc i uka (8 kr) kan være vanskelig for noen, men de fleste er enige om at det fort kan spares inn hvis man unngår unødvendige sykdommer og turer til sykehuset.  

Vi ber for: Utsendingene og deres naboer i Øst-Senegal 

Du kan gi en gave til pionérarbeidet i Senegal her!


Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 1/2019.

Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Fra ingenting til alt

Read article "Fra ingenting til alt"

Bedre kompetanse

Vefa Mammedova og Nurana Khalilova arbeider både i Normisjons arbeid på barnehjemmet i Merdekan, men driver også Heyat Ressurssenter to dager i uka.

Read article "Bedre kompetanse"

Frukt som varer

«Dette skal du ha til tegn: Det første året skal dere spise korn som vokser av seg selv, andre året kornet som vokser av det igjen, men tredje året skal dere så og høste, plante vinmarker og spise frukten!» (Jesaja 37:30)

Read article "Frukt som varer"