Endelig tid for å reise

Inntrykk fra vår første tur til Senegal i Vest-Afrika.

Tekst: Mirjam Aartmark Anensen – foto: Normisjon – publisert: 15.11.21

Vi er to representanter fra internasjonal avdeling som har det til felles at vi har måttet lære å kjenne Normisjons internasjonale arbeid via digitale kanaler. Tore Bjørsvik som er internasjonal leder, og jeg som er landansvarlig for Senegal, Mali og Bangladesh. Vi startet begge i Normisjon i koronaåret 2020, og endelig er døren åpen for reise igjen.

Tore og jeg ankom Senegal med nokså ulike briller. Tore har erfaring fra Peru og jeg fra Elfenbenskysten. Jeg snakker fransk, Tore smiler og nikker.

Dakar
Før reisen fikk vi et skriv med tips og informasjon. Der stod det at, når vi er i Dakar, er vi halvveis på reisen. Så sant det var! Dakar er en storby med store kontraster og herfra tar det i hvert fall ti timer til utsendingenes hjem i Senegal.

Dakar oppleves også som halvveis på den kulturelle opplevelsen. Vel fremme var det lite som er likt livet i Oslo. Den røde jorden satte sitt preg på alt, selv nå i slutten av regntiden med mye grønt.

Blid gjeng
Det var en engasjert og blid gjeng som møtte oss. Endelig fikk vi bli bedre kjent, i 3D-format. Vi har hatt misjonærkonferanse sammen og diskutert veien videre. Diakonale prosjekter, bemanningssituasjonen og behov for lokale partnere har vært viktige temaer. Det har værtspennende dager.

Vi besøkte barnehjemmet som Normisjon har støttet over flere år. Her møtte vi Marie og hennes omsorg for hele 13 barn, barn nummer 14 er på vei. For en herlig barnelatter som runget den kvelden, og for et stort varmt hjerte som ivaretar disse barna når ingen andre gjør det.

Bibelstudier
Etter enda en god kjøretur ble vi godt mottatt av bibelstudiegruppen. Vi fikk god mat servert på et stort fat og vi fikk hver vår skje; det var bare å hugge inn.

Gruppelederen kan spørsmålene mer eller mindre utenat, og selv om ingen av oss to forstår malinké så skjønte vi at det var mange som ville være med å diskutere bibelteksten. Flere fortalte også at de hadde delt forrige ukes tekst med venner Det var oppmuntrende å høre for oss alle.

Arbeidet
JArbeidet i Senegal er i etableringsfase. Derfor har teamet på felt brukt mye tid den siste tiden på å jobbe med strategi og målsetting for veien videre.

Normisjon begynte arbeid i Senegal våren 2014, i et av de fattigste områdene i landet. Her er det også få andre hjelpeorganisasjoner.