Epler og appell på torget

Kjetil Vestel Haga i hyggelig passiar med fruktselgere og kjøper. Svein Dahle (nærmest) og Terje Haugvaldstad selger frukt og kjøper er Lars Asbjørnsen. I bakgrunnen Strandakameratane som sang.

Normimarken i Strand kommune i Rogaland har blitt en årviss tradisjon. Da kombineres møter på bedehuset med salg, appell og sang på torget på Jørpeland. I år var generalsekretæren i Normisjon med som taler.

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Børge Oddmund Berge – Publisert: 28.09.22

– Besøket på Normimarken i Strand var flott! Å møte et engasjert og fremtidsrettet misjonsfolk som står på med kreativitet og pågangsmot, er inspirerende. Jeg møtte engasjerte mennesker som brenner for at flere skal møte Jesus gjennom Normisjons arbeid, sier Kjetil Vestel Haga, og fortsetter: 

– Det var en stor opptur å besøke Normimarken.  Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Fast tradisjon

Arrangementet holdes en helg i september og er en tradisjon fra før fusjonen mellom Indremisjonsselskapet og Santalmisjon i 2001. I år var det konsert med Morten Samuelsen fredag kveld, og etter torgdagen lørdag var det samlinger på Jørpeland bedehus. Kjetil Vestel Haga, var med under hele arrangementet. Der var det også sang av Strandakameratane.

På konserten fredag kveld var det 120 mennesker og på lørdag var det fullt bedehus. 

Epler og tomater

– På torgdagen var det ikke så mange som det pleier å være på grunn av at det var kaldt og noe regn. Dessuten var ikke vareutvalget så stort i år. På grunn av strømkrisen fikk vi ikke grønnsaker denne gangen. Men vi solgte mange epler og tomater, dessuten stekte vi lapper, og det ble anledning til en tur med traktor, forteller Aslaug Kolstø, et av medlemmene i arrangementskomitéen.

Bruttoinntekt denne helgen var nærmere 160 000 kroner.

– Beste frukten jeg har smakt

– Arrangementet var godt gjennomført, og frukten som ble solgt er den beste jeg noensinne har smakt. Her snakker vi om frukt fra Helgøy i særklasse, forteller Kjetil Vestel Haga.

– I tillegg fikk jeg omvisning på Vaulali leirsted av Børge Berge. Han er en engasjert misjonsmann med hjerte for leirstedet, forteller han.

Fornøyde

Normisjon har et utbredt arbeid i Strand kommune, og medlemmer fra flere steder, blant annet Jørpeland og Tau, var med som arrangører. Aslaug Kolstø forteller til normisjon.no at de er fornøyde med årets Normimarken. 

– Vi fikk kontakt med mange positive mennesker denne helgen, sier hun.

Relatert innhold

Engasjerer unge til å bli fattigdomsbekjempere

Ådne Berge har vært aktivt engasjert i Normisjon i nærmere 40 år. Fortsatt er han like inspirert.

Read article "En trofast fattigdomsbekjemper"

Agenda 1 vokser i Mali

Kristne i Mali tørster etter Bibel-undervisning, forteller lokale kristne i landet. Nylig møttes 50 mennesker for å oppmuntre og be for hverandre.

Read article "Lengter etter kristent fellesskap"

Fikk være med og døpe den første kristne i landsbyen

Etter nesten 10 år med såarbeid har en malinke valgt å tro på Jesus som sin frelser. Denne påsken minnes vi om at Jesus overvant det onde en gang for alle, skriver vår utsending i Senegal.

Read article "Den første kristne i landsbyen"