Et godt budskap

Kan Bibelens fortellinger ha noe å lære meg om mitt liv? Om hvem jeg er? Kan gamle historier plutselig få nytt liv?   

16. juni 2020
Tekst og foto Therese Glendrange 

rpt

I januar arrangerte Normisjons bibelskole i Mali et fortellerkurs. En utrolig dyktig dame, Awa, hadde kommet helt fra Burkina Faso for å lære elevene på bibelskolen og rundt 30 andre ledere og pastorer å fortelle bibelhistorier. Og de skulle fortelles! Ikke leses. Ikke forklares. 

Det ble en spennende reise. Mange opplevede at mye nytt kom fram i gamle og kjente fortellinger. Istedenfor å forklare teksten, brukte Awa tid på å stille spørsmål. Hvem møter vi i denne historien? Kunne de ha valgt å handle annerledes enn det de gjorde? Hva sier valgene deres oss om dem? Hvem var de? Hva er viktig for dem? Har dere noen gang vært i en tilsvarende situasjon? 

Plutselig blir det klart hvor utrolig sjokkerende det er at Martha begynner å kjefte på Jesus fordi søsteren hennes hører på ham istedenfor å hjelpe til med alt det praktiske som bør gjøres. Og Martha og Maria-historien har faktisk ført flere muslimske kvinner til Jesus. At en kvinne tør å sette en religiøs leder på plass er uhørt. Det er nesten like uhørt at Jesus ikke blir provosert, eller rystet i hele sin mannlige verdighet. Han bare viser henne mildt til rette. 

I løpet av fem dager fikk deltakerne lære flere bibelhistorier utenat. Så var det ut for å praktisere i nabolaget. Noen gikk i kjøkkenhagene over veien. Noen drog til sykehuset eller til naboen. To personer ble sendt til fylkesadministrasjonen! En time senere begynte de å komme tilbake. Der de hadde tuslet litt usikre ut, kom de nå tilbake med spenst i stegene, med smil og latter.  «Å, hvor herlig det er å gå med et godt budskap!» De hadde møtt så mange, fått så mange gode samtaler. Over 80 personer fikk høre en historie om Gud den formiddagen. 

Håpet er at kirken kan bli en kirke der mennesker går ut og forteller om Gud, og får folk til å reflektere rundt hvem han er og hva han kan være i livene deres. 

Vi ber for: Deltakerne på fortellerkurset


Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 1/2020. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin fra midtrabbattar. Gatesalget blomstrar til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"