Eventyrlig kirkevekst i Kambodsja

Et stadig voksende antall unge kambodsjanere deltar årlig på IMPULS i Kambodsja.

– Hva har vekkelsen som begynte på Normisjons bedehus på Vigeland til felles med vekkelsen i Kambodsja? spør Terje Høyland, internasjonal leder i IMI-kirken.

Tekst og foto: Normisjon – Publisert 25.09.23

Kirken i Kambodsja er i dag inne på topp ti lista over land med sterkest kirkevekst. Bare i fjor registrerte den nasjonale kirken i landet over 17 000 nye troende.

Den lille byen Vigeland på Sørlandet opplever også det som kan være en vekkelse. Stadig flere mennesker kommer til tro og blir fornyet i troslivet.

Felles kjennetegn

– Det som skjer på disse to stedene som ligger på hver sin side av jordkloden, har noen felles kjennetegn, sier Høyland og utdyper:

– Først og fremst handler det om at stadig nye mennesker kommer til tro. Mange av de som har opplevd vekkelsen på Vigeland sier som apostlene:

«Vi kan ikke la være å snakke om det vi har sett og hørt». Akkurat det samme sier de kristne i Kambodsja!

Nøkkel til vekkelse

Høyland tror at en viktig årsak til at kambodsjanerne får oppleve det de gjør, er at de er ivrige etter å sette det de leser i Bibelen ut, i praksis.

– Når kambodsjanerne leser i Bibelen at Jesus helbredet syke, begynner de å be for dem som har kroppslige plager. Når de leser at Jesus gikk omkring og gjorde godt, gjør de likedan. Og når de leser at de første kristne var ivrige vitner, vil de også være det.

Bensin på bålet?

Høyland sender en stor takk til givere som deg, som er med på å gjøre den eventyrlige kirkeveksten i Kambodsja mulig. Så spør han om du kan tenke deg å bli med og «kaste enda mer bensin på vekkelsesbålet i Kambodsja»:

Din gave kan rett og slett være med og sette den unge generasjonen i Kambodsja i brann for Jesus. Gi din gave i dag!