Fem år i Sandnes

– Jeg har blitt bønnhørt, sa daglig leder for Galleri Normisjon, Lillian Dombestein, da Normisjons gjenbruksbutikk i Sandnes feiret sitt fem-årsjubileum denne uka.

29. oktober 2018
Tekst Arne Sæteren
Foto Lillian Dombestein

Det ble en travel dag i kassa på jubileumsdagen.

Lillian Dombestein var også med på åpningen av butikken i 2013 og da ba hun denne bønnen: «Jeg ber om velsignelse over butikken og medarbeiderne. Jeg ber om at dette blir en velsignelse for regionen, og at dette blir en butikk der folk skal trives».

– Blir tatt godt i mot
Nå fem år senere kan hun, de mange frivillige medarbeiderne og kundene konstatere at dette har gått i oppfyllelse. En av de mange kundene på jubileumsdagen var Magne Salte. Denne gangen kjøpte han et veggur. – Jeg handler ganske ofte her, fordi jeg jeg synes gjenbruk er viktig. Dessuten blir jeg tatt veldig godt i mot her, sier han.

Jorun og Kjell Notvik forteller også at de blir tatt godt i mot.  – Vi elsker denne butikken, sier de. 

På jubileumsdagen kjøpte de et barnesete for å kunne ha med seg barnebarn i bilen. Dette fikk de til halv pris fordi de trillet en terning som landet på fem og dermed ga dem femti prosent rabatt. 

Fant butikken på finn.no
Elizabeth Frøytlog var i butikken for første gang.  Hun ble oppmerksom på butikken da hun fant en vare derfra på finn.no.

– Jeg liker godt gamle ting og jeg synes det er fint her i butikken. Det er viktig at vi ikke kaster ting, men at de kan selges igjen brukes på nytt, sier hun.

En av de rundt seksti frivillige medarbeiderne, Torhild Maldal, synes det er kjekt å ha noe å gå til. – Her får jeg sosialt fellesskap, det er lærerikt og jeg treffer nye mennesker som jeg ellers aldri ville bli kjent med. Dessuten er arbeidet veldig viktig, ikke bare for misjonsarbeidet, men for samfunnet ellers.

Torhild Maldal forteller videre at engasjementet i butikken har fått henne til å interessere seg for gamle møbler og andre ting av eldre dato.

Overskudd til misjonsarbeid
Butikken i Sandnes er en av de i Galleri Normisjon som har størst omsetning. I løpet av fem år har de omsatt for nesten seks millioner kroner, og overskuddet på vel førti prosent har gått til Normisjons arbeid i Region Rogaland og ute på misjonsfeltene. 

I tillegg til feiring i butikken på jubileumsdagen med kake, ballonger og gode tilbud, var det fest for alle de frivillige på Horve ungdomssenter. Butikken har nå rundt 60 frivillige. De aller fleste kom på festen. Middag og kaker, prolog, taler, sang og underholdning stod på programmet.

 – Det var mange innom butikken jubileumsdagen som koste seg og fikk kaffe og kaker, forteller en av lederne for Sandnes-butikken, Thor Bjørn Tjelta.