Finnes det en fremtid i Mali?

I Oussoubidiagna i Mali drømmer de fleste unge menn om et «eventyr» i Europa. De legger ut på en farefull ferd over Middelhavet i håp om å finne arbeid og skape endring for familien hjemme. Svært få når frem.

3. mai 2019
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll/Markus Plementas

Foto Andreas Solero/NTB Scanpix

AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

I Oussoubidiagna har de mistet mange av de unge mennene som skulle bygge byens fremtid. 

Makan Diakité mistet sin gode barndomsvenn Carlos da han forsøkte å ta seg over Middelhavet i jakten på et bedre liv i Europa.

De var lekekamerater i barndommen og vokste opp sammen. Men en dag forlot Carlos skolen tidlig. Planen hans var å ta veien gjennom ørkenen og over havet for å nå frem til Europa. Han endte sitt liv på havet og ble ett av mange ofre for den farefulle ferden.

– Jeg vil aldri glemme min kjære Carlos. Hans død var et av de mest katastrofale øyeblikkene i mitt liv, forteller Makan Diakité.

Den tragiske hendelsen har gitt ham et stort engasjement for å gi håp til unge menn i Oussoubidiagna og bekjempe ulovlig migrasjon.

Normisjon starter i disse dager opp et prosjekt under overskriften «Samfunnsutvikling i Mali». Prosjektet drives i samarbeid med Makans organisasjon Ne Pars Pas en Mer (NPPM – Ikke reis over havet). Målet er å skape fremtid og håp i Tomora.

Vi vil hjelpe med å endre mentaliteten blant befolkningen, slik at fokuset er på hva en kan skape lokalt. Vi vil stimulere til jobbvekst gjennom å gi lån og hjelp til å starte noe lokalt for grupper som vil noe. Vi vil også arbeide for et mer effektivt og miljøvennlig landbruk, for at folk skal ha mat.

Normisjon ønsker å hjelpe lokalsamfunnet å skape vekst, håp, tro og fremtid! 

Du kan gi en gave til prosjektet med kort her, eller du kan bli fastgiver ved å trykke her.

Relatert innhold

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin fra midtrabbattar. Gatesalget blomstrar til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"