Finnes det en fremtid i Mali?

I Oussoubidiagna i Mali drømmer de fleste unge menn om et «eventyr» i Europa. De legger ut på en farefull ferd over Middelhavet i håp om å finne arbeid og skape endring for familien hjemme. Svært få når frem.

3. mai 2019
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll/Markus Plementas

Foto Andreas Solero/NTB Scanpix

AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

I Oussoubidiagna har de mistet mange av de unge mennene som skulle bygge byens fremtid. 

Makan Diakité mistet sin gode barndomsvenn Carlos da han forsøkte å ta seg over Middelhavet i jakten på et bedre liv i Europa.

De var lekekamerater i barndommen og vokste opp sammen. Men en dag forlot Carlos skolen tidlig. Planen hans var å ta veien gjennom ørkenen og over havet for å nå frem til Europa. Han endte sitt liv på havet og ble ett av mange ofre for den farefulle ferden.

– Jeg vil aldri glemme min kjære Carlos. Hans død var et av de mest katastrofale øyeblikkene i mitt liv, forteller Makan Diakité.

Den tragiske hendelsen har gitt ham et stort engasjement for å gi håp til unge menn i Oussoubidiagna og bekjempe ulovlig migrasjon.

Normisjon starter i disse dager opp et prosjekt under overskriften «Samfunnsutvikling i Mali». Prosjektet drives i samarbeid med Makans organisasjon Ne Pars Pas en Mer (NPPM – Ikke reis over havet). Målet er å skape fremtid og håp i Tomora.

Vi vil hjelpe med å endre mentaliteten blant befolkningen, slik at fokuset er på hva en kan skape lokalt. Vi vil stimulere til jobbvekst gjennom å gi lån og hjelp til å starte noe lokalt for grupper som vil noe. Vi vil også arbeide for et mer effektivt og miljøvennlig landbruk, for at folk skal ha mat.

Normisjon ønsker å hjelpe lokalsamfunnet å skape vekst, håp, tro og fremtid! 

Du kan gi en gave til prosjektet med kort her, eller du kan bli fastgiver ved å trykke her.

Relatert innhold

Skriver ny historie

Midt i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja, ligger Historymakers-internatet. Det ble startet i 2009 og drives av ekteparet Lysom og Sithoun. Etter erfaringer som unge studenter i byen fant de ut at de ønsket å hjelpe andre.

Read article "Skriver ny historie"

Et bedre liv

Da sønnen ble syk forsvant både mannen og støtten fra familien. På Okhaldhunga sykehus ble Romi og sønnen tatt imot med åpne armer.

Read article "Et bedre liv"

Små framskritt

Vi ser stadig små framskritt og frukter av arbeidet Normisjonsteamet gjør på Merdekan innenfor fysioterapi, motorisk trening, musikkterapi og logopedi.

Read article "Små framskritt"