Finnes det en fremtid i Mali?

I Oussoubidiagna i Mali drømmer de fleste unge menn om et «eventyr» i Europa. De legger ut på en farefull ferd over Middelhavet i håp om å finne arbeid og skape endring for familien hjemme. Svært få når frem.

3. mai 2019
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll/Markus Plementas

Foto Andreas Solero/NTB Scanpix

AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

I Oussoubidiagna har de mistet mange av de unge mennene som skulle bygge byens fremtid. 

Makan Diakité mistet sin gode barndomsvenn Carlos da han forsøkte å ta seg over Middelhavet i jakten på et bedre liv i Europa.

De var lekekamerater i barndommen og vokste opp sammen. Men en dag forlot Carlos skolen tidlig. Planen hans var å ta veien gjennom ørkenen og over havet for å nå frem til Europa. Han endte sitt liv på havet og ble ett av mange ofre for den farefulle ferden.

– Jeg vil aldri glemme min kjære Carlos. Hans død var et av de mest katastrofale øyeblikkene i mitt liv, forteller Makan Diakité.

Den tragiske hendelsen har gitt ham et stort engasjement for å gi håp til unge menn i Oussoubidiagna og bekjempe ulovlig migrasjon.

Normisjon starter i disse dager opp et prosjekt under overskriften «Samfunnsutvikling i Mali». Prosjektet drives i samarbeid med Makans organisasjon Ne Pars Pas en Mer (NPPM – Ikke reis over havet). Målet er å skape fremtid og håp i Tomora.

Vi vil hjelpe med å endre mentaliteten blant befolkningen, slik at fokuset er på hva en kan skape lokalt. Vi vil stimulere til jobbvekst gjennom å gi lån og hjelp til å starte noe lokalt for grupper som vil noe. Vi vil også arbeide for et mer effektivt og miljøvennlig landbruk, for at folk skal ha mat.

Normisjon ønsker å hjelpe lokalsamfunnet å skape vekst, håp, tro og fremtid! 

Du kan gi en gave til prosjektet med kort her, eller du kan bli fastgiver ved å trykke her.

Relatert innhold

Lytter til Bibelen via en app

Normisjon arbeider blant flere folkegrupper der mennesker utsettes for fiendtlige holdninger og forfølgelse for sin tro. Les om folkegruppen som lytter til Bibelen gjennom en app.

Read article "Bibelen til kristne i det skjulte"

Nå kan du søke om GUS-stipend

Er du etablert i arbeidslivet, men kunne tenke deg å ta fri for å studere Bibelen? Gå Ut Senteret har nå etablert GUS-stipendet. Søknadsfrist 20.april.

Read article "Etablerer GUS-stipend"

Fra landsby til landsby på sykkel

– Relasjonsbygging har vært en viktig del av arbeidet i Mali. Det handler mye om at vi jobber på grasrota, lærer oss språket og kulturen i landet, skriver Karen Ekern.

Read article "Fra landsby til landsby på sykkel"