For første gang på festival

Martine (t.høyre) er på festivalen for første gang.

21.-23. oktober er rundt 2000 unge og voksne fra korbevegelsen Soul Children samlet på festival i Oslo Spektrum. For Vegard Flatnes (15) og Martine Riise Josdal (13) er festivalen et stort høydepunkt.

Tekst: Normisjon – Foto: Jan Ottar/Soul Children – Publisert: 22.10.22

Martine Riise Josdal er Soul Children-sanger i Vågsbygd Soul Children i Kristiansand. Denne helga er koret samlet i Oslo sammen med mange andre Soul Children kor fra Norge og verden.

Josdal forteller at hun har ventet i flere år, helt siden hun hørte om forrige festival i 2018, på å få være med som deltaker på festivalen.

– På grunn av koronaen så er det første gang jeg har fått mulighet til å være med. Det er veldig gøy og jeg får virkelig masse energi av å være her. Dette har jeg ventet så lenge på, sier Josdal.

– Hva er det beste med å være en del av Soul Children synes du?

– Det må være folkene som er med i koret. Det er så masse fine folk, forteller hun.

Vågsbygd Soul Children har over 30 medlemmer i ulike aldre.

– Fristed

Vegard Flatnes har vært med i Vågsbyd Soul Children i seks år og forteller at det er stort å være med på festival i Oslo.

– Å være på festival er helt nydelig. For meg er det beste med Soul Children at vi får komme til et fristed hvor vi får være oss selv og at ingen dømmer deg, også får vi mulighet til å høre mer om Gud, sier han.

Flatnes forteller også at hans synes er utrolig gøy å få lære av de mange korlederne som deler til inspirasjon for alle de lokale korene på festivalen.

– Betyr så mye

Koret Vågsbyrd Soul Children er ett av de større korene som er med på The International Soul Children Festival. Korleder Karin Møll Abrahamsen forteller at hun er svært stolt over gjengen hun har med seg til Spektrum.

– Det å lede et Soul Children-kor er en av mine største gleder i livet. Det å få lov til å bety noe for barn og unge slik som vi gjør gjennom Soul Children er utrolig meningsfullt. Jeg er også så imponert over gründer Ragnhild Hiis Ånestad som leder denne bevegelsen på en så god måte, sier Møll Abrahamsen.

Over 1600 unge er samlet i Spektrum denne helga, og totalt er 2000 unge og voksne med på festivalen.