Fra elev til lærer

En støttende familie har betydd alt for Ratna. De har støttet henne i målet om en utdanning, men også i troslivet har familien vært viktig. Nå vil Ratna bruke muligheten hun har fått til å gi tilbake til de som har betydd alt.

16. april 2019
Tekst Bjørn Aron Rydland
Foto David Einan

– Jeg hadde en god oppvekst, og jeg ser tilbake på barndommen min som den beste tiden i livet mitt så langt. Familien min er kristne, og et av mine beste barndomsminner er en sang moren min sang hver dag. Den handlet om at jeg måtte ha med meg bibelen på veien gjennom livet. Jeg begynte tidlig på søndagsskolen, og lærte mange bibelhistorier der. Foreldrene mine har alltid oppmuntret troen min.

Det er ikke bare troen foreldrene til Ratna har støttet.

– Foreldrene mine oppmuntret meg til å studere og få en utdanning allerede fra jeg var liten. Jeg husker fortsatt da fetteren min flyttet til internat for å gå på skole. Jeg ble så sjalu, så jeg gråt og maste et helt år, ler Ratna.

–Det fungerte, etter ett år fikk jeg også flytte til internatet. Jeg var den yngste eleven på internatet, men jeg opplevede mye kjærlighet fra de andre studentene. Fetteren min var jo også der, så det fikk meg til å føle meg trygg. Han hjalp meg hvis jeg havnet i problemer.

Ratna er fornøyd med tiden på internat, men etter 5. klasse flyttet hun hjem igjen, og fullførte både grunnskolen og college hjemmefra.

– Bønn er en viktig del av hverdagen min, og jeg har alltid bedt om at jeg skal få gode resultater på skolen. Jeg ber hver gang jeg setter meg ned får å lese.

Ratna har gjort det veldig godt på skolen, og derfor har hun mottatt den høyeste stipendsatsen fra Normisjon.

– Drømmen min da jeg var liten var å bli doktor. Medisinstudiet er veldig dyrt her i Bangladesh, så jeg har innsett at det blir vanskelig med min families økonomiske situasjon. Derfor studerer jeg slik at jeg kan bli lærer på college og ungdomsskole.

Ratna er den første i familien som har fått mulighet til å ta en utdanning, og hun uttrykker stor takknemlig for den muligheten. Nå har hennes yngre brødre også mottatt stipend.

– Sammen håper jeg at vi kan hjelpe familien vår ut av fattigdommen.


Teksten er skrevet av studenter på linjen Global Disippel – Story&Media ved Gå Ut Senteret.