Fra Grorud til millionbyen Dhaka

Snart blir friluftsliv og fjell byttet ut med storby og verdens største elvedelta for Normisjons nye utsendinger, Karen og Bård Rebbestad Løkken.

Tekst og foto: Inga Lill N. Nyvoll – Publisert: 03.01.2022 / Ferskvare desember 2021

Siden i fjor sommer har ekteparet Karen og Bård Rebbestad Løkken deltatt på linjen «Tjeneste og ledelse» som er et tjenesteforberedende kurs ved Gå Ut Senteret i Trondheim.

Om få uker reiser de sammen med barna sine til Normisjons samarbeidsland Bangladesh som nye utsendinger for organisasjonen.

– Vi har et ønske om å være der i tre-fire år, men kommer også til å gjøre vurderinger underveis, spesielt med tanke på om barna våre trives, sier Karen, og forteller at de fant stillingsutlysningen i avisen Vårt Land i fjor vår.

16 millioner mennesker 
I Januar tar de over for familien Haaland som har vært utsendinger i Bangladesh siden 2014.

– Vi møtte Haaland-familien for første gang da vi startet en gruppe med to andre par i Bergen. Målet for gruppen var å utruste og utfordre hverandre til hvordan man kan holde kallet ved like. De siste ti årene har vi hatt lite kontakt. Derfor ble det ekstra spesielt for oss da vi innså at det er nettopp disse vi overtar for, sier Karen.

Den folkerike byen Dhaka, med over 16 millioner mennesker, blir en stor kontrast til hverdagen i Norge, innrømmer ekteparet som forteller at de er glad i friluftsliv og fjellturer.

– Storbyen har sin egen dynamikk. I Dhaka kan vi ikke hilse på og bli kjent med alle vi møter på gata slik som de gjerne gjør på bygda. Vi kommer blant annet til å være veldig bevisste og intensjonelle når vi bygger relasjoner, sier Karen.

Bønnereise
Ønsket om å reise ut har ekteparet hatt lenge.

– Historien begynner faktisk med min mormor som var engasjert i det som da het Santalmisjonen. Jeg husker at jeg fikk være med henne på et bønnemøte da jeg var ung og da ba vi spesielt for Bangladesh og om at det skulle sendes flere utsendinger dit, forteller Bård og beskriver at det hele veien har vært en rød tråd fra mormorens bønnereise til dagen de takket ja til jobben i Normisjon.

Tanker om det å reise ut ble særlig forsterket for Bård og Karen etter at de begge tok disippeltreningsskole med Ungdom i Oppdrag. Karen var i Mexico i to år og Bård på Skjærgårdsheimen i Norge.

– Heldige og glade
I 2015 var ekteparet med å starte en ny menighet sammen med venneparet Ruth B. Skree og Ryan Burch, med et ønske om å bety noe positivt for Groruddalen. Rebbestad Løkken erfarer at medlemmene i OMG-kirken heier på dem i tjenesten de nå skal inn i.

– Det vanskeligste for oss blir kanskje å reise fra nabolaget og menigheten vår, men vi opplever at familie og venner er med oss i ryggen og heier på oss, forteller Karen og Bård.

Tore Bjørsvik, internasjonal leder i Normisjon synes det er spennende at Karen og Bård ønsker å arbeide i Bangladesh for Normisjon.

– Vi kjenner oss heldige og glade over å kunne samarbeide med denne familien, og ser frem til fortsettelsen. Vi er trygge på at de blir gode medarbeidere også for våre partnere og medarbeidere i Bangladesh. Men nå skal de få tid til å være nye, få studere språk, bli kjent med kulturen og bli en del av fellesskapet der nede. Vi vil nok få se og høre mer om hvordan livet arter seg for dem, etter hvert, sier Tore Bjørsvik.


Hele denne saken kan du lese i Normisjons misjonsmagasin, Ferskvare. Opprett abonnement her.