Fremtid i Mali?

I Oussoubidiagna i Mali drømmer unge menn om Europa. De legger ut på en farefull ferd i håp om å finne arbeid og forsørge familien hjemme. Få når frem.

Шугаринг в Киеве – это лучшее что может с вами произойти. мы знаем как сделать лучшую депиляцию в Украине. Приходите в студию и не пожалеете. Каждый наш клиент уходит в состоянии счастья с Шугарингом высшей пробы здесь

15. juli 2019
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll

Foto Bjørnar Lindeberg Lemvik

På workshopen deltok representanter for Normisjon i Norge og Mali, de ansatte i prosjektet, representanter for landsbyen, for kirken og styret i NPPM.

I Oussoubidiagna i Tomora kommune har de mistet mange av de unge mennene som skulle bygge byens fremtid. Abdoulai kunne blitt en av dem. Han tilhører en ledende familie i sin landsby i Mali, men faren ønsket at han skulle dra nordover til Europa. 

– Det var viktig for familiens ære, og for deres økonomiske og sosiale situasjon, at han foretok denne reisen, forteller landkoordinator i Normisjon Bjørnar Lemvik.  

Abdoulai forsøkte to ganger å krysse Middelhavet. Begge gangene kantret båten før de var kommet for langt fra land til å komme seg tilbake. På vei tilbake til hjemstedet måtte han forhandle med islamister, og så medreisende bli drept foran sine egne øyne. 

– Abdoulai vet at han har inspirert en ung mann til å reise over Middelhavet, forteller Lemvik. Da han så kameraten gå om bord i båten, fikk han en voldsom skyldfølelse, som ikke har forlatt ham siden. Sendte han en ung gutt i døden?  

Nå leder Abdoulai foreningen ‘Ne Pars Pas en Mer’ (NPPM – Ikke reis over havet), som samarbeider med Normisjons nye prosjekt i Mali. Prosjektet starter opp i disse dager under overskriften «Samfunnsutvikling i Mali». Målet er å skape fremtid og håp i Tomora kommune. 

Målet er å hjelpe med å endre mentaliteten blant befolkningen, slik at fokuset er på hva en kan skape lokalt. Prosjektet skal også stimulere til jobbvekst gjennom å gi lån og hjelp til å starte noe lokalt for grupper som vil noe. Prosjektet vil også arbeide for et mer effektivt og miljøvennlig landbruk, for at folk skal ha mat.

I august reiser Geir Lindahl ut som utsending for Normisjon. Han skal fungere som prosjektkoordinator i Tomora.

Normisjon ønsker å hjelpe lokalsamfunnet å skape vekst, håp, tro og fremtid!

Vi ber for:Innbyggerne i Tomora kommune

Du kan støtte prosjektet i Tomora ved å gi en gave her!


Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.