Fremtid i Mali?

I Oussoubidiagna i Mali drømmer unge menn om Europa. De legger ut på en farefull ferd i håp om å finne arbeid og forsørge familien hjemme. Få når frem.

Шугаринг в Киеве – это лучшее что может с вами произойти. мы знаем как сделать лучшую депиляцию в Украине. Приходите в студию и не пожалеете. Каждый наш клиент уходит в состоянии счастья с Шугарингом высшей пробы здесь

15. juli 2019
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll

Foto Bjørnar Lindeberg Lemvik

På workshopen deltok representanter for Normisjon i Norge og Mali, de ansatte i prosjektet, representanter for landsbyen, for kirken og styret i NPPM.

I Oussoubidiagna i Tomora kommune har de mistet mange av de unge mennene som skulle bygge byens fremtid. Abdoulai kunne blitt en av dem. Han tilhører en ledende familie i sin landsby i Mali, men faren ønsket at han skulle dra nordover til Europa. 

– Det var viktig for familiens ære, og for deres økonomiske og sosiale situasjon, at han foretok denne reisen, forteller landkoordinator i Normisjon Bjørnar Lemvik.  

Abdoulai forsøkte to ganger å krysse Middelhavet. Begge gangene kantret båten før de var kommet for langt fra land til å komme seg tilbake. På vei tilbake til hjemstedet måtte han forhandle med islamister, og så medreisende bli drept foran sine egne øyne. 

– Abdoulai vet at han har inspirert en ung mann til å reise over Middelhavet, forteller Lemvik. Da han så kameraten gå om bord i båten, fikk han en voldsom skyldfølelse, som ikke har forlatt ham siden. Sendte han en ung gutt i døden?  

Nå leder Abdoulai foreningen ‘Ne Pars Pas en Mer’ (NPPM – Ikke reis over havet), som samarbeider med Normisjons nye prosjekt i Mali. Prosjektet starter opp i disse dager under overskriften «Samfunnsutvikling i Mali». Målet er å skape fremtid og håp i Tomora kommune. 

Målet er å hjelpe med å endre mentaliteten blant befolkningen, slik at fokuset er på hva en kan skape lokalt. Prosjektet skal også stimulere til jobbvekst gjennom å gi lån og hjelp til å starte noe lokalt for grupper som vil noe. Prosjektet vil også arbeide for et mer effektivt og miljøvennlig landbruk, for at folk skal ha mat.

I august reiser Geir Lindahl ut som utsending for Normisjon. Han skal fungere som prosjektkoordinator i Tomora.

Normisjon ønsker å hjelpe lokalsamfunnet å skape vekst, håp, tro og fremtid!

Vi ber for:Innbyggerne i Tomora kommune

Du kan støtte prosjektet i Tomora ved å gi en gave her!


Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Oversettelser til besvær

Les to av våre utsendingers kuriøse erfaringer fra når konkrete ord skal oversettes fra ett språk til et annet.

Read article "Oversettelser til besvær"

Gir kunnskapen videre

I utgangen av 2020 ble FAST-prosjektet i Kambodsja avsluttet. Nå forteller 18 år gamle Reaksmey og 25 år gamle Sarum om hvordan de gir erfaringene videre til lokalsamfunnet.

Read article "Gir kunnskapen videre"

– Alltid plass til en til

Svein Høyseter, en av Normisjons ildsjeler fra vestlandet, trodde ikke det var plass til enda et land i hjertet sitt. Nå har han familie i flere av Normisjons samarbeidsland.

Read article "– Alltid plass til en til!"