Fremtid i Mali?

I Oussoubidiagna i Mali drømmer unge menn om Europa. De legger ut på en farefull ferd i håp om å finne arbeid og forsørge familien hjemme. Få når frem.

Шугаринг в Киеве – это лучшее что может с вами произойти. мы знаем как сделать лучшую депиляцию в Украине. Приходите в студию и не пожалеете. Каждый наш клиент уходит в состоянии счастья с Шугарингом высшей пробы здесь

15. juli 2019
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll

Foto Bjørnar Lindeberg Lemvik

På workshopen deltok representanter for Normisjon i Norge og Mali, de ansatte i prosjektet, representanter for landsbyen, for kirken og styret i NPPM.

I Oussoubidiagna i Tomora kommune har de mistet mange av de unge mennene som skulle bygge byens fremtid. Abdoulai kunne blitt en av dem. Han tilhører en ledende familie i sin landsby i Mali, men faren ønsket at han skulle dra nordover til Europa. 

– Det var viktig for familiens ære, og for deres økonomiske og sosiale situasjon, at han foretok denne reisen, forteller landkoordinator i Normisjon Bjørnar Lemvik.  

Abdoulai forsøkte to ganger å krysse Middelhavet. Begge gangene kantret båten før de var kommet for langt fra land til å komme seg tilbake. På vei tilbake til hjemstedet måtte han forhandle med islamister, og så medreisende bli drept foran sine egne øyne. 

– Abdoulai vet at han har inspirert en ung mann til å reise over Middelhavet, forteller Lemvik. Da han så kameraten gå om bord i båten, fikk han en voldsom skyldfølelse, som ikke har forlatt ham siden. Sendte han en ung gutt i døden?  

Nå leder Abdoulai foreningen ‘Ne Pars Pas en Mer’ (NPPM – Ikke reis over havet), som samarbeider med Normisjons nye prosjekt i Mali. Prosjektet starter opp i disse dager under overskriften «Samfunnsutvikling i Mali». Målet er å skape fremtid og håp i Tomora kommune. 

Målet er å hjelpe med å endre mentaliteten blant befolkningen, slik at fokuset er på hva en kan skape lokalt. Prosjektet skal også stimulere til jobbvekst gjennom å gi lån og hjelp til å starte noe lokalt for grupper som vil noe. Prosjektet vil også arbeide for et mer effektivt og miljøvennlig landbruk, for at folk skal ha mat.

I august reiser Geir Lindahl ut som utsending for Normisjon. Han skal fungere som prosjektkoordinator i Tomora.

Normisjon ønsker å hjelpe lokalsamfunnet å skape vekst, håp, tro og fremtid!

Vi ber for:Innbyggerne i Tomora kommune

Du kan støtte prosjektet i Tomora ved å gi en gave her!


Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Okhaldhunga Times, desember 2019

Vi er simpelthen ikke i Okhaldhunga lenger. Det er en tanke det tar tid for oss å venne seg til. For å ha litt tid til akkurat det, har vi lagt inn et lite avbrekk mellom Okhaldhunga og Norge: De siste par ukene har vi vært på en liten trekking i fjellet for å få blåst det litt rent og tomt i hoder og hjerter, og så har vi besøkt noen venner og samarbeidspartnere rundt omkring. Men før det: Bli med «inn» i dette siste nummeret av Okhaldhunga Times. Gled og sørg med oss gjennom gode avskjeder, treff den lille jenta som doblet sin vekt på en fem ukers fetekur på setra i Okhaldhunga, og ta del i en visjon som ble virkelighet den siste uka før vi dro!

Read article "Okhaldhunga Times, desember 2019"

Helt nytt perspektiv

Sarang synes kristen tro virket uinteressant, men da han flyttet til Dhaka ble han med i Dhaka Youth Fellowship. Her fikk han et nytt perspektiv.

Read article "Helt nytt perspektiv"

Fra ingenting til alt

Read article "Fra ingenting til alt"