Frukt som varer

For to år siden fikk jeg et bibelvers fra en god venn, som gav forventning til treårsperioden vi hadde begynt på. 

28. november 2019
Tekst og foto Einar Amlie

Det spirer og gror i Senegal

«Dette skal du ha til tegn: Det første året skal dere spise korn som vokser av seg selv, andre året kornet som vokser av det igjen, men tredje året skal dere så og høste, plante vinmarker og spise frukten!» (Jesaja 37:30)

Var det snakk om år slik vi kjenner det? I så fall bør vi ha store forventninger til det neste året! 

Som i mange andre bibelvers snakkes det her om å så og høste frukten. For å være litt ærlig så er det ikke alltid så lett å rapportere om de store fruktene, de store resultatene i et pionérarbeid. Kanskje er det derfor jeg selv har blitt fascinert og opptatt av planter her i Senegal. Noe synlig som spirer fra dag til dag, et tegn på vekst og utvikling. 

Jeg er fortsatt en nybegynner på feltet, men jeg har sett nok til å trekke en parallell til arbeidet vårt her i Senegal. Jeg skjønner nå mer av hvorfor Jesus snakket om «frukt som varer» i Johannes 15. Det som skyter raskt opp er ikke nødvendigvis det som blomstrer på lengre sikt.  Det som over tid slår røtter i godt og bearbeidet jordsmonn er kanskje ikke blikkfanget første sesong, men sannsynligvis det som står best 10 år senere.

Derfor er jeg så utrolig glad for at Normisjon har tatt på seg et ansvar om å bidra til langsiktig vekst i dette området. Det handler ikke om store engangsbeløp og enkle løsninger. I en tid hvor alt er «et klikk» unna, så er det viktig å løfte fram dette perspektivet. På denne måten tror jeg vi kan virkeliggjøre langsiktige mål om disippelgjørende fellesskap og bærekraftige diakonale prosjekter. 

Når jeg i dag leser Jesaja 37 ser jeg de linjene. Om å bearbeide jorda og klargjøre den til høsten som kommer. Der kan vi alle være med i bønn. Så kan vi likevel leve med en forventing om at Gud kan gripe inn, her og nå, og skape noe av det som ingenting er. 

Vi ber for: Utsendingene i Senegal


Du kan støtte arbeidet i Senegal med en gave her

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 3/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin fra midtrabbattar. Gatesalget blomstrar til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"