Fuglekalender gir penger til kristen tv-kanal

Hjemmekontor og turer i naturen skapte en ny interesse for foto av dyr for Normisjons ansatt Ann Kristin Ruud.

Begynte å ta bilder under koronapandemien – nå har hun laget kalender

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Ann Kristin Ruud – Publisert: 29.12.21

Ann Kristin Ruud ønsker at andre skal få glede av hobbyen hennes.
I høst har hun derfor laget en kalender med et bilde av en fugl og et bibelvers for hver måned. Den selges til inntekt for den kristne tv-kanalen SAT-7.

– Jeg ønsker å peke på Jesus og gi noe tilbake til ham. Derfor er jeg glad for at mennesker som ikke tror på Jesus også har kjøpt kalenderen, og at overskuddet går til SAT-7. Denne kanalen forkynner Guds ord til mennesker i områder som er lukket for kristen forkynnelse på andre måter, forteller hun.

Gir Gud æren
Ann Kristin har ingen tvil om at det er Guds storhet som har gitt henne denne muligheten.

– Med hjemmekontor og mye innesitting i koronatiden merket jeg at det tæret på psyken. I mars i år bestemte jeg meg derfor for å begynne å gå turer i naturen. Når jeg er ute og går snakker jeg ofte med Jesus. Etter hvert oppdaget jeg at Gud viste meg mye av det fine han har skapt, og jeg begynte å ta bilder av himmelen og andre ting jeg så i naturen med mobiltelefonen. Det første bildet jeg tok av en fugl ble ikke så bra. Men jeg ga ikke opp, og jeg gir Gud æren for at jeg kom så nær fuglene uten at de fløy av sted, sier hun og fortsetter:

– Mannen min så at jeg hadde veldig glede av denne hobbyen, og før jeg viste ordet av det hadde han kjøpt et fotoapparat med telelinse til meg. Det har gitt meg muligheten til å ta nærbilder som jeg har delt videre på Facebook.

Å få ta bilder av fugler i unike settinger har blitt som små velsignelser fra Gud beskriver Ann Kristin. Foto: Ann Kristin Ruud

Flere oppfordringer
Mange av de som følger Ann Kristin på Facebook har latt seg imponere over kvaliteten på bildene. Hvem har vel ikke drømt om å ta sylskarpe bilder av fugler der man kan se at fuglen har et bær eller ei larve i nebbet?

Ann Kristin Ruud er ansatt i medie- og markedsavdelingen i Normisjon, og noen av hennes kolleger var blant dem som oppmun- tret henne til den private innsamlingen til en av Normisjons samarbeidspart- nere. Bestillingene rant inn. I det Ferskvare gikk i trykken var det solgt hundre kalendere.

– En Facebook-venn i Vennesla tente på ideen og hun gikk blant annet fra bord til bord i en kafé og fikk bestillinger på mange kalendere, forteller Ann Kristin.

Gave fra Gud
Ann Kristin får ikke understreket nok at hun ser Guds ledelse i dette. Gleden over å gå turer og å ta bilder, fotoappa- ratet hun fikk av mannen sin og en veldig god rabatt hos produsenten av kalenderne mener hun er en gave fra Gud.

– Slik det ser ut nå vil det gi et overskudd på godt og vel ti tusen kroner til SAT-7, avslutter hun.

For kjøp av Ann Kristins fuglekalender så kan du ta kontakt på mail: innsamling@normisjon.no innen 20.januar.


Ønsker du å starte en innsamling til Normisjon?
Muligheten for å lage en egen innsamling til Normisjon er mange. Her er noen tips:

  • Inviter til middag der gjestene betaler formiddagen i form av en gave til et misjonsprosjekt.
  • Strikkeklubb hvor man strikker til inntekt formisjonsarbeidet.
  • Misjonsløp med sponsorer som betaler,f. eks. for hver runde eller kilometer som løpes.
  • Vaffelsalg i nabolaget. Engasjer gjerne barna.
  • Bakgårds/garasjesalg der ting man ikke lengerhar bruk for selges.

Normisjons gavekonto: 1503 02 13537. Har du spørsmål om innsamling, send en e-post til: innsamling@normisjon.no