Full rulle på Amigos-festival

Parallelt med møter og forhandlinger i Normisjonshallen under Sommer i Sør og generalforsamling, foregår det to andre festivaler på området for de yngre. 

15. juli 2018
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll
Foto Sunniva Vikan/Sigrid Rege Gårdsvoll

Rundt på området møter man stadig barn og ungdommer i aktivitet, anført av en hel mengde unge engasjerte ledere. 

Hos Mini-Amigos (4-6 år) er det vannlek og ansiktsmaling som står på plakaten denne ettermiddagen, og nede på brygga finner vi en god gjeng fra Amigos-festivalen, som er for barn i alderen 7-12. Tenåringene har sin egen festival litt lenger unna selve festivalområdet.) Amigosdeltagerne kjører tube – en oppblåsbar flåte som dras bak en motorbåt i Herøysund.

Helena (10) og Ola (10) syns dette er den aller gøyeste aktiviteten 

– Det går fort, og av og til er det bølger, da hopper det litt, og det er masse vann!

Lin Sofie fra Talgje syns tivoli var det beste på Amigos-festivalen. – Vi fikk popkorn og hadde masse spennende aktiviteter og leker, forteller hun.

Sommer i Sørs kveldsmøter har begynt med Familiehalvtimen, med sanger og formidling rettet mot barn, før Amigos går til sin egen samling.

Amigosgeneral Maria Teistedal Vikre er svært fornøyd med festivalen, og trekker spesielt fram de førtitalls lederne hun har med seg, som står på fra morgen til kveld for å lage et godt opplegg for barna. 

– Vi har hatt muligheten til å lage et veldig variert opplegg med mange forskjellige aktiviteter, sier Vikre, som ikke klarer å velge en favoritt blant de mange aktivitetene. 

De tre på brygga er i alle fall fornøyde!