Galleri Normisjon åpner butikk i Trondheim 

Normisjons nye misjonssenter i Trondheim begynner å ta form. I dette senteret skal Galleri Normisjon etter hvert få sin første gjenbruksbutikk i Trøndelag

Galleri Normisjon kan i løpet av neste år få sin første gjenbruksbutikk i Trøndelag. Normisjon, Region Trøndelag, ønsker sammen med Salem menighet og 22B å starte en butikk i det nye misjonssenteret i Trondheim sentrum.  

Tekst: Arne Sæteren – foto: Salem menighet – publisert 22.11.22

I Misjonssenteret i Trondheim samles fem enheter under samme tak, og det er store forventninger til hva dette vil bety for Normisjons arbeid i byen og regionen. Innflytting skjer nå i høst, og 10. til 18. desember blir det åpningsuke med en rekke arrangement.  

Åpningen av en gjenbruksbutikk ligger derimot litt lenger fram i tid. Therese Lilleberg Johnsen, daglig leder i Salem menighet, forteller at ikke er klart når en slik butikk kan åpne, men hun regner med at den antagelig er i drift etter sommerferien neste år. Men allerede siste dagen i november inviteres det til informasjonsmøte om å starte en butikk i Galleri Normisjons regi. 

Opptatt av gjenbruk 

– Vi merker at flere av våre medlemmer er opptatt av gjenbruk, og vi har blant annet fått positiv respons fra studenter som er med i menigheten, forteller Lilleberg Johnsen. 

På menighetens nettside utfordres menighetens medlemmer til å være med på dette prosjektet:  

«Er du opptatt av gjenbruk og bærekraft? Liker du å kunne bidra til misjonsarbeid på en praktisk måte? Ønsker du å være del av et arbeidsfellesskap der du kan bruke gavene og talentene dine? Da håper vi du kommer på informasjonsmøte 30. november!» 

– Første tilknyttet menighet 

Anita Næss Thorängen, daglig leder for Galleri Normisjon, blir med på dette orienteringsmøtet og hun er glad for at man nå kan få til en gjenbruksbutikk i Trondheim. 

– Dette blir vår første butikk i tilknytning til en menighet eller forsamling, og vi ser fram til et samarbeid med både regionen, Salem menighet og kontaktsenteret 22B. Salem menighet har tilbud til alle aldersgrupper, og det tror jeg er positivt for butikken, både når det gjelder butikkmedarbeidere og omsetning, sier hun. 

– Arbeidstrening 

En av de fem enhetene som i høst flytter sammen i Trondheim sentrum er kontaktsenteret 22B som også blir engasjert i gjenbruksbutikken.  

– Planen er at 22B kan bruke butikken til arbeidstrening for arbeidsledige, sier Lilleberg Johnsen. 

Anita Næss Thorängen i Galleri Normisjon mener klær og småvarer bør bli den største varegruppen i butikker på størrelse med den som planlegges i Trondheim. 

–  Dette selger godt og er de største varegruppene i kjeden. Klær er i tillegg den raskest voksende varegruppen, forteller hun. 

Galleri Normisjon kan i løpet av neste år få sin første gjenbruksbutikk i Trøndelag. Normisjon Region Trøndelag ønsker sammen med Salem menighet og 22B å starte en butikk i det nye misjonssenteret i Trondheim sentrum.