Galleri Normisjon flytter til Grünerløkka

På hjørnet ved Holzweiler og Villa Pardiso ved Olaf Ryes plass, kommer nå Galleri Normisjon Oslo

Etter elleve år i Oslo sentrum, flytter nå Galleri Normisjon til selve bruktbutikk-mekka, nemlig Grünerløkka. Daglig leder, Anita Næss Thorängen, ser frem til en ny epoke for butikken.

Tekst: Elise F. Osmundsen – Foto: Elise F. Osmundsen/Inga Lill N. Nyvoll – Publisert: 21.06.2024

Lørdag 15.juni hadde Galleri Normisjon ved Holbergs plass siste åpningsdag. Nå pakkes og flyttes varer i store lass for å gjøre klart til nyåpning i Grüners gate 8, like ved Olaf Ryes plass, på Grünerløkka.

Eksakt når nyåpningen skjer er fortsatt ikke helt avklart, men planen er å åpne i løpet av juli.

– Det er litt usikkerhet hvor raskt vi får bygd opp den nye butikken, sier Thorängen. 

Det er mye jobb når en skal flytte inn i nye lokaler, med også litt maling- og snekkerarbeid. I tillegg er det ferietid, så det er litt begrenset hvor mange medarbeidere som er tilgjengelig.

Daglig leder i Galleri Normisjon, Anita Næss Thorängen, gleder seg til å se hvordan det blir med butikk i selveste bruktbutikk-mekka.

Men Thorängen er likevel svært positiv. Og akkurat for salget sin del tenker hun det bare er en god ting å starte opp nå i ferien.

– Grünerløkka er jo et sted det står om at det er mange bruktbutikker. Så for de som kommer tilreisende i ferien og er ute etter det, blir vi jo tilgjengelig. 

Nytt og spennende

Inger Aalsaunet har vært med i Galleri Normisjon helt siden det startet i 2013. Hun forteller at det først kom som et sjokk når de fikk beskjed om at de skulle flytte, men at de er svært positive nå som de har vendt seg til det.

Hun har vært med på alle de tidligere flytteprosessene også, og sier at de jo også da var litt skeptiske når de måtte flytte, men at det alltid ble bra etter hvert. 

– Vi får bodd oss til der også, så da blir det så bra så.

Inger Aalsaunet har vært med i Galleri Normisjon helt siden det begynte i 2013. Nå er hun spent på en ny tid på Grünerløkka.

Hun synes det er veldig spennende at de nå skal flytte til Grünerløkka, og ser frem til å møte både gamle og nye kunder.

– Det blir spennende med nye kunder. Vi har jo mange faste kunder her, forteller hun. Vi har informert så godt vi kan og ønsket dem velkommen til Grünerløkka også. 

Lys fremtid

På spørsmålet om hvor lenge de ser for seg å bli værende på Grünerløkka, svarer Thorängen at det er langt frem i tid. Hun tror det er positivt med flere bruktbutikk-naboer, og ser for seg at de kan være med og fylle ut markedet.

– Det er mye klær der, og ikke så mye ting og tang, så vi vil bringe med oss litt forskjellig vareutvalg. Og det håper jeg er positivt for kundene, forteller hun.

Hun ser for seg at butikken vil leve godt i mange år til.

– Gjenbruk er så i tiden og det tror jeg det blir i tiden fremover også, så derfor tror jeg at det er en butikk som kommer til å vedvare så lenge det er folk til å betjene den, avslutter hun. 

Bor du ikke i Oslo? Visste du at vi har hele 13 bruktbutikker, og enda flere på vei, rundt om i Norge? På gallerinormisjon.no finner du butikken i nærheten av deg, i tillegg til en flott og innholdsrik nettbutikk.