Går så det suser

Sykepleierskolen i Okhaldhunga har nå to grupper på 20 studenter hver, men selv om mye går bra er det også mange spennende utfordringer.

28. juli 2020
Tekst UMN
Foto David Einan

Den ene gruppa med studenter kommer fra marginaliserte grupper og de har fullt stipend til utdannelse fra den nepalske staten. Den andre gruppa er studenter som betaler for utdannelsen sin selv. 

Skolen har en kvalifisert stab og gode velutstyrte lokaler, og studentene har gode muligheter for å gjennomføre praktisk opplæring på sykehuset. Etterhvert som det tas opp flere studenter vil det imidlertid bli mer krevende å gjennomføre en forsvarlig opplæring. Det er vanskelig å rekruttere lærere til et såpass avsidesliggende sted og lokalene er ikke store nok til mange flere studenter. 

Det foreligger allerede nå planer for å oppgradere klasserom, bygge om laboratoriet og utvide biblioteket, i tillegg til byggeplaner som gir plass til flere studenter og lærere.  Skolen er derfor helt avhengig av gode støttespillere som vil støtte opp under utvidelsene av skolen, slik at det kan utdannes flere gode sykepleiere i Okhaldhunga.

Vi ber for: Studentene på sykepleierskolen

Du kan gi en gave til prosjektet her.


Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2020. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin fra midtrabbattar. Gatesalget blomstrar til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"