Hvis vi kan redde Mina …

Boby er født og oppvokst i Dhaka. Hun bruker sårene fra barndommen til å redde barn. Vil du være med?

Navnet mitt er Boby, og jeg arbeider for Normisjon i Dhaka, Bangladesh. På helsestasjonene her veier og måler de barna og ser at mange av dem ikke vokser som de skal – selv om de får mat, klær og medisiner. Vet du hvorfor?

Alt for mange får ikke god nok omsorg.

Tøff oppvekst

Jeg vet akkurat hvordan det er å være barn og være alene i verden. Da jeg var to år døde moren min, og jeg ble plassert hos tanten min.

Jeg savnet familien min og gråt mye. Jeg trengte at noen voksne trøstet, men isteden ertet de meg. Til slutt klarte jeg ikke å gråte lenger. Jeg var glad i faren min, og han var glad i meg, men han slo brødrene mine. Det gjorde meg redd.

Da jeg ble skolejente, oppdaget jeg at jeg var skoleflink. Jeg jobbet steinhardt for å bevise at jeg hadde verdi. For første gang ble familien min stolt av meg… Men, det jeg egentlig trengte, var omsorg og ubetinget kjærlighet.

Jeg MÅ hjelpe

Nå er jeg en voksen kvinne. Gjennom kirken jeg går i har jeg funnet legedom fra sårene jeg fikk i barndommen. Men jeg husker fortsatt det lille barnet i meg som trengte en trygg hånd å holde i og snille øyne å se inn i. Minnene fra barndommen vekker en nød i meg: Jeg må hjelpe barn som har det vanskelig.

Illustrasjonsbilde / For å beskytte Minas identitet har vi valgt å bruke et illustrasjonsbilde.

Skammer seg over Mina

Det kommer ofte en svartkledd og taus 13- åring til kirken min. La oss kalle henne «Mina». Hun kommer sammen med foreldrene sine, men de er ikke særlig fornøyde med henne.

Foreldrene skammer seg over alt hun ikke får til på skolen. Folk sier: Stakkars dere som har fått et slikt barn!
På samme måte som jeg opplevde som barn, blir Minas verdi målt i karakterer. Men for Mina er det enda sårere. For hennes karakterer er dårlige…

Min drøm er at Minas foreldre skal få hjelpen de behøver for å gi datteren sin den omsorgen hun trenger for å bli trygg.

Og jeg vet akkurat hva de trenger. De trenger foreldre- veiledning. Slik kan Mina reddes.

Gi en trygg barndom

Det å veilede foreldre til å bli bedre omsorgspersoner er jobben min her i Dhaka. Nå vil jeg invitere deg til å bli med i dette arbeidet.

Når vi lærer foreldre å gi god omsorg kan vi beskytte barn mot Dhakas harde virkelighet, der mange blir fanget i rus, prostitusjon og fattigdom. Vi kan endre samfunnet – en familie av gangen.

Når du leser dette brevet, står vi i Normisjon Bangladesh klare til å trene opp mange flere veiledere som kan ta med seg kurset til flere andre byer utenfor Dhaka. Det er ufattelig stort, og det skjer takket være givere som deg!

Men selv om vi nå har muligheten til å hjelpe mange barn, er det tanken på det enkelte barn som trenger hjelp som motiverer meg mest. For meg kjennes det slik ut: hvis vi kan redde Mina, så har vi reddet hele verden.

Vil du være med og gi barn som Mina en trygg barndom?

205 kr hjelper ett barn

410 kr hjelper to barn

820 kr hjelper fire barn

4000 kr hjelper 20 barn