«Gi meg Jesus, bare Jesus»

Barn og unge fylte scenen og sang «Gi meg Jesus, bare Jesus» så det runget på åpningsgudstjenesten i Norkirken Trondheim Salems nybygg nå tredje søndag i advent. 

I helga åpnet Normisjons nye storstue i Trondheim. Blomster, barnesang og metervis med kakebord gjorde sitt til at tredje søndag i advent ble en skikkelig festdag i nybygget. 

Tekst: Victoria Bø, Normisjon – foto: Sverre Frantzen. Publisert 12.12.22

Barn og unge fylte scenen og sang «Gi meg Jesus, bare Jesus» så det runget på åpningsgudstjenesten i Norkirken Trondheim Salems nybygg nå tredje søndag i advent. 

– Dette er det vi ønsker oss for kirka vår, å være et sted med «bare Jesus», sa Jann Even Andresen da han ønsket forsamlingen velkommen.

– Det er godt å se alle generasjoner samlet til fest i dag! 

80 millioner

Nærmere 600 mennesker hadde tatt veien i et vinterhvitt og sprengkaldt Trondheim for å feire gjenåpningen av Normisjons lokaler midt i byen. Det siste året har bygningen vært pusset opp, bygget ut og renovert for omtrent 80 millioner kroner. 

Nå er fasaden åpnet mot byen, høye glassruter og et virmleområde inviterer til å gå inn rett fra byen. Menigheten er samlokalisert i disse nye lokalene med regionkontoret til Normisjon i Trøndelag, Gå Ut senteret, Trondheim samtalesenter og B22 i Prinsens gate 22B midt i Trondheim. 

Historisk

Gratulantene, inkludert både biskopen i Trondheim og kommunalråden, stod i kø for å komme med hilsener fra scenen og både latter og applaus satt løst hos en festkledd forsamling i storsalen. 

Generalsekretær Kjetil Vestel Haga knyttet sin tale til de historiske røttene til dagens Normisjon og Norkirken Trondheim Salem og fikk æren av å klippe snor og offisielt erklære bygget for åpnet.


Stolte av bygningen  

Rundt kakebordene i det nye kafeområdet fortsatte feiringen etter gudstjenesten. 

– Dette er en fantastisk bygning nå, jeg gleder meg til å gå på møte her, sier Jørgen Sæter som er med i studentmenigheten i Salem og går på lørdagsmøtene. 

– Det er så bra nå at jeg får lyst til å invitere med venner hit, mener Even Hangerhagen som går i Salem Solid og er med på tenåringsgudstjenestene på fredager i menigheten. 

Begge er enige om at de er skikkelig stolte av bygningen. Det er også landsstyreleder i Normisjon, Hallgeir Solberg: 

–  Jeg storgleder meg over hele anlegget, det er fantastisk å komme inn her nå, sa en smilende landsstyreleder. 

– Jeg hadde høye forventinger til ombyggingen, men det er blitt enda bedre enn forventet! 

Utruste til tjeneste. 

Like fornøyd er rektor på Gå ut senteret, Ørjan Tinnen. Nå har bibelskolen fått flotte lokaler i nybygget og har endelig samme adresse som Salem menighet som nå har byttet navn til Norkirken Trondheim Salem.

– Det skal bli så bra å ta i bruk huset, tenke menighet og skole sammen, sier Tinnen. – Dette gjør en stor forskjell for GuS og er et kjempeløft for oss jobber her. Jeg drømmer om at dette skal være et hus tilgjengelig for hele byen og som fører til at flere oppdager hvem Jesus er. Og at nye generasjoner utrustes til tjeneste her! 

– Det er så bra nå at jeg får lyst til å invitere med venner hit, mener Even Hangerhagen (t.v) som går i Salem Solid og er med på tenåringsgudstjenestene på fredager i menigheten. Til høyre Jørgen Sæter.