Gjenbruksbutikk i egne lokaler 

Interimsstyret i Bergen besøkte nylig Galleri Normisjon på Bjørkelangen. Her er Arthur Pilskog, butikkleder i Bergen, i samtale med Grethe Granerud som er styremedlem og ansvarlig for klesavdelingen på Bjørkelangen. 

I løpet av april åpner Galleri Normisjon en ny butikk sentralt i Bergen. Dette blir den første butikken i lokaler som Normisjon eier.              

Tekst og foto: Arne Sæteren – publisert 24.02.23

Butikken i Bergen blir en videreføring av butikken på Askøy som ble lagt ned sist høst. 

– Vi får med betjening og varer fra Askøy. Dette gir oss en god start, og vi er optimistiske, sier Arthur Pilskog, butikkleder og medlem i interimsstyret. 

Kjøpt av Normisjon 

Lokalet, som butikken nå skal etableres i, ble kjøpt av Normisjon i Hordaland i vinter. Det ligger bare et kvartal unna Norkirken Bergen og kontoret til Region Hordaland. Gulvflaten er på 350 kvadratmeter, og planlagt innflytting er 20. mars. Da starter innredningen og plassering av varer. 

Pilskog forteller at de nå har rundt 20 medarbeidere som har bekreftet at de blir med i butikken. Flere av disse har erfaring fra butikken på Askøy. 

– Vi har en inspirert kjerne med frivillige, og vi tror dette vil smitte over på andre, sier han. 

Fire av medlemmene i interimsstyret var også med på Askøy. Foruten Arthur Pilskog består styret av Liv Bygstad, Synnøve Furhovden, Ottar Hope og Irene Nilsen. Liv Berit Pilskog er styreleder. Hun er også som er leder i regionstyret. 

– God beliggenhet 

Arthur Pilskog er godt fornøyd med lokalets beliggenhet. 

– Det ligger rett ved en trafikkert gate, både for bybane, biler og fotgjengere. Det er grunnetasjen i en stor boligblokk og har store vinduer ut mot gaten med en innbydende dørløsning. Den ene enden har egen inngang ut mot en gate med bredt fortau. Der kan vi sette ut stoler og litt reklamemateriell. Der er det solfylt, og det er fint å sitte ute og ta imot kunder, forteller han.  

I området rundt butikken er det fullt av nye boliger. Kvartalet er helt nytt og dermed er de optimistiske med tanke på kunder som trenger noe de ikke fikk med seg da de flyttet inn. Dessuten er det ikke langt fra en stor høgskole, og Haukeland sykehus som er en viktig arbeidsplass for mange. 

Besøkte butikker på Østlandet 

Nylig var interimsstyret på Østlandet der de besøkte Galleri Normisjons butikker på Bekkestua og Bjørkelangen. 

Interimsstyret for den planlagte butikken til Galleri Normisjon i Bergen får orientering av Unni Skullerud Førrisdal, butikkleder, og Hans Martin Løhren, styreleder på Bjørkelangen. 

– Det var lærerikt å se hvordan begge steder la vekt på innbydende utstillinger i det man kommer inn i lokalet. Det var fine løsninger med for eksempel egne barneavdelinger. Vi så hvor viktig det er å henge opp klærne riktig, sortere etter størrelser, farger og type klær. Det var oppmuntrende å høre fra begge butikkene at det er ikke mangel på varer. Dette bekrefter også de av oss som har arbeidet i Galleri Askøy. Nettopp når vi nå skal starte, er det viktig, mener han og legger til:  

– Optimismen, trivselen og atmosfæren i begge butikkene ga oss inspirasjon.