Glede og takknemlighet over Norkirken Mandal

Søndag 02.09 ble det markert at vi nå er offisielt er blitt menighet og Norkirken Mandal

7. september 2018
Tekst Anette Solheim Haugen

Foto Anette Solheim Haugen og Tore Neerland

Det er søndag 2. september 2018 og en strålende varm høstdag møter oss. Utenfor Mandal Bedehus vaier flaggene og mennesker strømmer til. Det er en stor dag for Normisjon Mandal som idag markerer at de nå går fra å være en Normisjonsforsamling til å bli Norkirken Mandal – en selvstendig menighet innenfor Normisjon.

Pastor Erik Albert

– Endelig blir vi formelt det vi har fungert som i mange år – en menighet, sier Erik Albert, som nylig ble innsatt som pastor i menigheten.

Normisjon Mandal har for flere av medlemmene allerede fungert som en menighet. – Dette er vårt åndelige hjem, sier mange. Det er her vi har fellesskapet med andre troende i byen, det er her vi blir inspirert, får undervisning, støtte og hjelp til å leve som kristen idag.

I dagens gudstjeneste er det yrende liv, selv om ungdomsgruppen er på kanotur og flere av de voksne er på årlig tur med eldregruppen. Vi hører pludring fra babyer, lyder fra lekekroken til de minste barna og summing fra de to tolkene som oversetter for studentene fra Hald Internasjonale Skole som er innom idag.

På scenen har Marianne Frivold fått med seg barna som illustrerer dagens bibeltekst – om Marta og Maria. Det er sang og musikk, voksne og barn i skjønn forening.

– Å bli en Norkirke er et signal til kommende generasjoner på at vi ønsker vekst og at vi ønsker å jobbe for visjonen vår: Kjenne Jesus og gjøre ham kjent, sier styreleder i Norkirken, Marta Tjelle Helms i sin hilsen til menigheten.

– Det berører sterkt når dere sier dere vil møte generasjonene. Vi er alle på vandring mot det samme målet. Vi er etterfølgere av Jesus og Norkirken Mandal er viktig for byen og for verden sammen med verdens menigheter, sier Ingebjørg Berstad Torp fra Normisjon region Agder. 

Mandal er den første byen i Norge med to Norkirker. Fra tidligere har vi Norkirken Hald som ble etablert i 2014. Pastor Ove Kleveland hilste menigheten og uttrykte takknemlighet for alt han har fått med seg fra Normisjon Mandal gjennom alle årene.

– Jeg er takknemlig for alle jeg har stått sammen med i Normisjon Mandal og jeg er takknemlig for at vi nå kan fortsette samarbeidet som to Norkirker i samme by. I Normisjon Region Agder er Norkirken Mandal nummer 7 i rekken.

– I 2012 satte Normisjon Agder et mål om å ha 15 Norkirker på Agder innen 2022. Dere er nummer sju i rekken og vi vet at det ganske snart vil komme flere til. Vi ser verdien av menighetene og gleder oss over hver ny Norkirke som etableres, forteller Ingebjørg Berstad Torp i sin hilsen til menigheten.

Norkirken Mandal har flere ting å se frem mot. Om to uker feirer menigheten dåp for aller første gang, og menigheten fikk idag se den nye døpefonten laget av Odd Kleveland og donert av ekteparet Odd og Grete Kleveland.

– Dette har vært mitt dugnadsarbeid denne våren, forteller Odd. – Det er jo litt urettferdig at jeg skal æres for dette når menigheten består av så mange frivillige som holder huset her i stand. Da jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å lage denne døpefonten var jeg først usikker. Men det er ikke lett å si nei til Marianne Frivold, vår menighetsmedarbeider, så da ble det slik, fortsetter Odd fra talerstolen som han forøvrig også er ny denne søndagen – laget av Odd Kleveland.

– Jeg var usikker på om det er nødvendig med talerstol når Pastor Erik Albert aldri står bak den men beveger seg overalt når han taler, sier han til menighetens store fornøyelse.

Norkirken Mandal har dermed sett dagens lys, og har et variert tilbud til alle aldersgrupper. Les mer om Norkirken Mandal her!