Glendrangeposten januar 2020

Da har vi allerede gjort unna nesten en måned av et nytt tiår. Jeg ønsker dere Guds velsignelser og alt godt for året som ligger foran. 

Jeg fikk en veldig god begynnelse på det nye året. Den 3. februar var jeg på Jørpeland for å takke av misjonærene Møyfrid og Kristian Moskvil, som har gjort en utrolig innsats som pionermisjonærer i Senegal. Samtidig var det innvielsen av Kari og Andres Jøssang og barna, som reiste ut til Senegal den 7. januar. Nå sier ryktene at de har kommet seg godt på plass. Jeg gleder meg til å besøke dem om litt over en måned. Her i Mali sier de at året ofte slutter på samme måte som det begynner, så da ser jeg fram til mange nye fester og misjonærinnvielser i desember. 

Jeg og Karen Ekern sammen med sprudlende Awa fra Burkina. 

Pangstart med fortellerkurs 
Fredag den 10. januar hadde jeg min første arbeidsdag i Mali etter juleferien. Allerede dagen etter bar det av sted til Normisjons bibelskole flere hundre km vestover i landet. Samarbeidskirken vår, EELM, arrangerte et kurs for pastorer, evangelister og andre ledere. Vi hadde fått tak i en dame fra nabolandet, Burkina Faso. Hun skulle lære oss å fortelle bibelhistorier. Det var et intenst kurs, men utrolig bra. Kirkene underviser ofte: «Vi må ut, vi må ut med evangeliet!» Men det er lite undervisning om hvordan vi kan gi videre det vi har fått. Her lærte vi bibelhistorier utenat, og så ble vi sendt ut på gater og streder. Noen dro på sykehuset, andre gikk på besøk til naboer. Og det var faktisk gøy! 

Heldigvis var det ikke bare pastorer og godt voksne menn på det kurset. Vi fikk med oss en del damer og litt ungdommer også. Og de tente på ideen! Allerede et par dager etter at vi kom hjem, fikk jeg høre om tre damer som hadde planlagt å reise til en nabolandsby for å bruke det de hadde lært der. De hadde allerede begynt å øve seg hjemme i familiene, men nå ville de videre ut. 

For å komme dit måtte de ta båt, og de fikk ikke tak i transport over elva. Da ble de sittende på elvebredden istedenfor, og dele historier med de som stod og ventet på skyss over. Og de fikk mange gode samtaler. 

Det oppleves utrolig meningsfylt å få være med å legge til rette for noe som folk tar tak i straks og begynner å bruke. 

Jeg var på bibelgruppe i går. Da var et av spørsmålene hva vi har som drømmer for det nye året. Jeg drømmer om en kirke som blir forandret fordi folk begynner å fortelle historien om Gud og hva han har gjort i livene deres. (Dere kan lese mer på bloggen min

Masse hilsener for det nye året! 

– Therese

Sjekk ut bloggen min

Jeg tror på det arbeidet Normisjon driver i Mali og Senegal. Jeg er stolt av mye av det vi oppnår, og jeg utfordrer deg til å være med å støtte på kontonr: 1503.02.13537 og merke innbetalingen med «Mali». Du kan også gi med kort her. Du må gjerne gi rikelig!