Gode minner fra leir

Det er sommer, og snart leir for mange. Vi har spurt folk om noen gode leirminner de har, og så vet vi at nye, gode minner vil bli skapt på Normisjon- og Actaleirer rundt i landet vårt i sommer. 

Tekst: Kjetil B. Larssen – Foto: Normisjon/Privat – Publisert: 22.06.2024

Som fotballkommentator og prest Endre Olav Osnes sier: «Leir er litt som turneringer i fotball, litt ekstra stas og kan bety ekstra mye.» Mange av oss har gode og betydningsfulle minner fra leir, og vi lader opp til leirsesongen ved å dele noen minner sammen. 

Jeg var med som leder på en ungdomsfestival, hvor vi på lederdagene skulle sette oss i smågrupper og be sammen for festivalen. Jeg havnet i gruppe med en veldig kjekk fyr, som også viste ser å være veldig hyggelig. Leirflørten ble mer og mer åpenbar utover uka, og vi fortsatte å holde kontakt utover sommeren og høsten. Nå, 7 år etterpå har vi vært gift i fire år og er straks på vei hjem til Norge, etter et halvt år i Bangladesh for Normisjon.   

– Johanne Dirdal-Gustad, utsending for Normisjon og Acta 

Stemnestaden leirsted. Leirplassen i Grinde var en plass som opplevdes som hjemme, det var et hjem. Et hjem med mange gode leirminner. Der kunne jeg komme å få lov til å være meg selv. På de mange ulike leirene med Acta fikk jeg muligheten til å bygge mange gode vennskap, i fellesskapet om å bli bedre kjent med Gud og Bibelen. Jeg minnes særlig om de gøyale og spennende aktivitetene, kajakkturene, det gamle kioskbygget, guttesnakkene og ikke minst de gode leirlederne.

Leirlederne, samtalene, omsorgen og tøyset og tullet de kom med var med å utgjøre de fantastiske helgene. De var rett og slett gode forbilder og noen man så opp til som barn. Alle de gode leirminnene har med andre ord vært med å både forme og utfordre min kristne identitet. Jeg setter stor pris og ser på disse leirminnene med takknemlighet, alt fra deltaker som barn til leirleder i ungdomsårene. I ungdomsårene som leirleder fikk jeg muligheten til å bygge relasjoner og være et godt kristent forbilde for de yngre deltakerne sammen med de andre lederne.  

– Malin Eikeland, lærer og aktiv i Norkirken Kristiansand

Mitt beste leirminne er fra Fossheim leirsted St. Hans i 1998. Vi hadde satt opp en storskjerm, noe som ikke var vanlig på den tiden. Det var under fotball-VM, og kampen var Norge mot Brasil med Drillos menn på banen. Stemningen var magisk med en fullsatt sal da «Flonaldo» kom fra venstresiden og scoret det første målet. Salen eksploderte da Kjetil Rekdal, iført sine gule sko, satte inn det avgjørende målet som gjorde 2-1 til Norge. Det var en fantastisk opplevelse fylt med fotballglede og samhold, en opplevelse der idrett og tro på Jesus gikk hånd i hånd. Herlig! 

– Kjetil Vestel Haga, generalsekretær i Normisjon


Hva er ditt beste leirminne? Del gjerne med oss på post@normisjon.no