Godt sommersalg i gjenbruksbutikker

Både i juli og august hadde Galleri Normisjon økt salg i forhold til de samme månedene i fjor. August ble den beste måneden hittil i år med en samlet omsetning for Normisjons åtte gjenbruksbutikker på 656 000 kroner.

25. september 2018
Tekst Arne Sæteren
Foto Lillian Dombestein/Sunniva Vikan

Stortingsrepresentant Knut Arild Hareide foretok den offisielle åpningen av den «nye» gjenbruksbutikken i Oslo. Her serveres han kake av en av butikkens medarbeidere, Jorunn Chetwynd.

Daglig leder Lillian Dombestein forteller at de bare en gang i butikkjedens historie har hatt større omsetning enn i august i år. Det var i november i fjor da det ble solgt for 675 000 kroner.

Økt omsetning
– I juli var åpningstidene redusert i de fleste butikkene. Omsetningen da var på 248 000 kroner, en økning på 21 000 kroner i forhold til juli i fjor. Butikken vår i Oslo hadde bare åpent i to uker, men solgte for 68 000 kroner. Det er mer enn halvparten av omsetningen for en vanlig måned, forteller hun.

Galleri Oslo flyttet i mars i år inn i nye og større lokaler i Arkaden i Radisson Blu Scandinavia Hotel i Holbergsgate. Her nyter butikken godt av turiststrømmen til hotellet og omsetningen har økt det siste halvåret. Men før butikken ble flyttet tvers over gaten, hadde den noen måneder med dårlig omsetning på grunn av veiarbeid i gata. Dette er noe av årsaken til at den samlede omsetningen i Galleri Normisjon hittil i år ligger 100 000 kroner under fjorårets første åtte måneder. Omsetningen hittil i år er 3,5 millioner kroner.

– Men høsten er tradisjonelt en god salgstid og fortsetter trenden fra sommeren, er det store sjanser for at vi skal få en omsetning på høyde mer fjoråret, eller kanskje høyere. Alle butikkene driver jevnt godt og nytt i høst er at butikken i Drammen nå holder åpent seks dager i uka, forteller Lillian Dombestein.

De mange frivillige medarbeidere i Galleri Normisjon Askøy kan glede seg over økt omsetning.

Gustaviansk spisestue
En av butikkene som har økt omsetningen fra i fjor er Galleri Askøy. Her ble butikken utvidet i april i år og fikk også klær og sko i sitt sortiment. – Butikken solgte for 127 000 kroner i august, noe som er rekord for denne butikken. Blant annet ble det solgt en gustaviansk spisestue for 13 000 via Facebook, forteller Dombestein.

Relatert innhold

Mot strømmen

Tett på: Caleb Sherpa valgte å gi livet sitt til Jesus i en alder av femten år, og det skapte store utfordringer i møte med kulturen han kom fra. Bønn ble hans viktigste verktøy i møte med disse prøvelsene.

Read article "Mot strømmen"

Reagerer på avslag

Utdanningsdirektoratet setter en stopper for Gå Ut Senterets nye bibelkunnskapslinje. Rektor Ørjan Tinnen mener de ikke forstår behovene.

Read article "Reagerer på avslag"

Det er makt i de foldede hender

For 30 år siden samlet en gruppe kvinner seg til konferanse nordvest i Bangladesh. Tolv av deltakerne ble så engasjerte at de bestemte seg for å opprette egne kvinnegrupper med et spesielt fokus på bønn. I dag dekker arbeidet 70 slike grupper fordelt på 200 menigheter.

Read article "Det er makt i de foldede hender"