Godt vennskap

Ungdommer i den lutherske synoden på Cuba bygde sterke vennskap med ungdom fra Sagavoll Folkehøgskole i år.  

26. juli 2019
Tekst og foto Solfrid Elgvin Lied

Sagavoll-elevene tar med seg mange gode minner fra turen

De hadde forberedt seg godt, både Sagavoll-klassen og de lutherske pastorene og ungdomslederne på Øst-Cuba.  Det var andre gang Sagavoll arrangerte en slik toukers ungdomsutveksling etter invitasjon fra Normisjons samarbeidskirke. Nå er det planer om en ny tur neste år! Tolv norske studenter opplevde turer, lek og gudstjenester fylt av cubansk hjertevarme.  Lærer Marita Bjerga og Normisjons representant Solfrid Elgvin Lied var reiseledere sammen med cubanske pastorer.

Under besøket fikk studentene bo i gjesterom i lokale kirker, de fikk spise cubansk mat og oppleve kultur, musikk, natur, menigheter i enkle lokaler og ikke minst vennskap med kristen ungdom i et totalt forskjellig land.  

På programmet sto blant annet utflukter til historiske steder, ungdomsmøter i kirka, strandtur, oppleve Havanna, lære cubansk dans/salsa, gudstjenester, ridetur med besøk på kaffe- og tobakksplantasjer, naturopplevelser, besøk på revolusjonsmuseet og mye mer!

– Vi har nytt livet, solen, sjøen, og vi har lært underveis om dette fantastiske landet, dets spennende historie og flotte folk, forteller Sagavoll-studentene. 

Cuba er preget av dårlig økonomi og mangel på de fleste varer vi tar som en selvfølge.  Myndighetene utøver sterk kontroll i samfunnet, men det er frihet til å være kristen og bygge menighet.  En regner med ca. 6 prosent protestanter og 15 prosent utøvende katolikker i landet. 

Mangt et øye var vått da ungdommene tok avskjed med hverandre, og heldigvis er det mulig å holde kontakt på sosiale medier!

Vi ber for: Samarbeidet mellom Sagavoll og kirken på Cuba


Du kan støtte arbeidet på Cuba her.

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"

Nytt prosjekt i Nepal!

17 lokale medarbeidere går nå fra hus til hus i Nepal for å kartlegge husholdninger med funksjonshemmede i familien. I år startet et nytt prosjekt for å fremme funksjonshemmedes rettigheter.

Read article "Nytt prosjekt i Nepal!"

Ny generalsekretær i Normisjon

BiG-rektor Kjetil Vestel Haga (50) overtar som generalsekretær i Normisjon etter Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Read article "Ny generalsekretær i Normisjon"