Godt vennskap

Ungdommer i den lutherske synoden på Cuba bygde sterke vennskap med ungdom fra Sagavoll Folkehøgskole i år.  

26. juli 2019
Tekst og foto Solfrid Elgvin Lied

Sagavoll-elevene tar med seg mange gode minner fra turen

De hadde forberedt seg godt, både Sagavoll-klassen og de lutherske pastorene og ungdomslederne på Øst-Cuba.  Det var andre gang Sagavoll arrangerte en slik toukers ungdomsutveksling etter invitasjon fra Normisjons samarbeidskirke. Nå er det planer om en ny tur neste år! Tolv norske studenter opplevde turer, lek og gudstjenester fylt av cubansk hjertevarme.  Lærer Marita Bjerga og Normisjons representant Solfrid Elgvin Lied var reiseledere sammen med cubanske pastorer.

Under besøket fikk studentene bo i gjesterom i lokale kirker, de fikk spise cubansk mat og oppleve kultur, musikk, natur, menigheter i enkle lokaler og ikke minst vennskap med kristen ungdom i et totalt forskjellig land.  

På programmet sto blant annet utflukter til historiske steder, ungdomsmøter i kirka, strandtur, oppleve Havanna, lære cubansk dans/salsa, gudstjenester, ridetur med besøk på kaffe- og tobakksplantasjer, naturopplevelser, besøk på revolusjonsmuseet og mye mer!

– Vi har nytt livet, solen, sjøen, og vi har lært underveis om dette fantastiske landet, dets spennende historie og flotte folk, forteller Sagavoll-studentene. 

Cuba er preget av dårlig økonomi og mangel på de fleste varer vi tar som en selvfølge.  Myndighetene utøver sterk kontroll i samfunnet, men det er frihet til å være kristen og bygge menighet.  En regner med ca. 6 prosent protestanter og 15 prosent utøvende katolikker i landet. 

Mangt et øye var vått da ungdommene tok avskjed med hverandre, og heldigvis er det mulig å holde kontakt på sosiale medier!

Vi ber for: Samarbeidet mellom Sagavoll og kirken på Cuba


Du kan støtte arbeidet på Cuba her.

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Oversettelser til besvær

Les to av våre utsendingers kuriøse erfaringer fra når konkrete ord skal oversettes fra ett språk til et annet.

Read article "Oversettelser til besvær"

Gir kunnskapen videre

I utgangen av 2020 ble FAST-prosjektet i Kambodsja avsluttet. Nå forteller 18 år gamle Reaksmey og 25 år gamle Sarum om hvordan de gir erfaringene videre til lokalsamfunnet.

Read article "Gir kunnskapen videre"

– Alltid plass til en til

Svein Høyseter, en av Normisjons ildsjeler fra vestlandet, trodde ikke det var plass til enda et land i hjertet sitt. Nå har han familie i flere av Normisjons samarbeidsland.

Read article "– Alltid plass til en til!"