Gratis julekonserter

Oslo Soul Children holdt tre gratis julekonserter i Oslo nylig.

Som et alternativ til kostbare julekonserter arrangerte Kristiania Stiftelsen, Stiftelsen Skjærgårdsgospel, Oslo Soul Children og Egil Svartdahl nylig gratis juleforestillinger i Oslo. 

Tekst: Arne Sæteren – foto: Geir Anders Rybakk Ørslien – publisert 03.12.22 

– Det ble tre stemningsfulle konserter med mye glede, flott sang, ord til inspirasjon og ettertanke samt servering av nydelig italiensk pizza, forteller Ragnhild Hiis Ånestad, daglig leder for Oslo Soul Children. 

Flest barn i fattigdom 

Kristiania Stiftelsen er kirken Uniteds diakonale arbeid, og bakgrunnen for arrangementet, Kristiania Juleteater, er at andelen barn som bor i fattige familier er voksende. 

–  For mange er penger til mat og fritidsaktiviteter en stor utfordring. Oslo er den kommunen med flest barn som lever i fattigdom. I tillegg er ofte julen og inngangen til julen en ekstra påkjenning og påminnelse for de som allerede har liten økonomi, skriver United i forbindelse med arrangementet. 

– Stas på gjestene 

Videre vises det til at det for mange har blitt en førjulstradisjon å gå på julekonsert.  

– Høye billettpriser gjør at dette for mange er vanskelig å prioritere. Ved å gi et gratis tilbud med høyt kvalifiserte artister og musikere, så vil gi en julekonsert opplevelse som gjør stas på gjestene.