Guds rike vokser

– Gud gjør så mye her i Kambodsja, jeg takker Gud for at han sender team fra Norge som hjelper oss, sier Sithoun Seap, leder for Normisjons arbeid i Kambodsja.

I løpet av de siste årene har titalls tusen kambodsjanere blitt kristne gjennom menighetenes målrettede arbeid.

Normisjon støtter arbeidet som trener ledere i samarbeid med Light of Life Church, hvor 2500 lokale ledere og pastorer deltar på lederseminar to ganger i året. Dette fører med seg stor entusiasme, lokal forankring og god vekst i det kristne samfunnet.

– Målet med ledertreningen er å hjelpe menighetene og kirkene å vokse, å tjene Guds rike sammen som en familie, sier Seap.

En gang i måneden reiser et lite team på besøk til fire av provinsene i Kambodsja. I hver provins inviteres lokale pastorer og menighetsledere til å delta på en dag med ledertrening. I løpet av seks måneder har de besøkt alle provinsene i landet, og begynner da på nytt igjen på runden. Dette arbeidet har de drevet med i ni år.

I tillegg til ledertrening drives også Agenda 1-arbeid i Kambodsja. Agenda 1 er et nettverk av menigheter som brukes for å utruste og gi ledere redskap for å utvikle menigheter.

Normisjon jobber for å tjene og styrke de lokale menighetene, og for at menighetene skal ha verktøyene for å stå på egne bein.

Vil du være med å bidra til at flere i Kambodsja får bli kjent med Jesus?

1. Gi en gave med kort her
2. Vipps til 569 536
3. Konto: 1503 02 13 537 – merk: Sommer

Normisjon har ingen fast stasjonerte norske medarbeidere i Kambodsja og de som var på korttidsopphold er nå hjemme i Norge. Arbeidet stopper likevel ikke opp.

Helt siden starten har arbeidet vært lagt opp ut fra en tanke om at det kan oppstå situasjoner som gjør at vi ikke kan være der. Fokuset har derfor vært på å trene lokale ledere til å lede og utvikle sine menigheter og samarbeidet mellom menighetene som arbeider i de samme områdene.

Den lokale staben legger ut ukentlige ressurs- og undervisningsvideoer som deles på nett og retter seg mot de 2500 lederne som er med i ledertreningsprogrammet. I tillegg har flere hundre etablerte huskirker tilgang til bibelundervisning på nett.

Vi har også 125 evangelister og 35 lærere spredt rundt i landet som arbeider ute i menighetene med undervisning og veiledning.

Agenda 1 følger opp de menighetene og lederne som er involvert i treningen.

Også her er undervisningen skapt for en tid da kirkebyggets og pastorens rolle begrenses kraftig og lekfolket må ta mer ansvar.

La oss stå sammen både i bønn, arbeid og givertjeneste – så vi kan fullføre den rike tjenesten vi har fått i Kambodsja!

1. Gi en gave med kort her
2. Vipps til 569 536
3. Konto: 1503 02 13 537 – merk: Sommer