GUS mottok Friskoleprisen 2021

Prismottaker Ørjan Tinnen sammen med representanter fra KFF. F.v: Olav Sollid, Jan Erik Sundby, Ørjan Tinnen, Nina Myrdal og Margunn Serigstad Dahle.

Mandag kveld mottok Ørjan Tinnen og Gå Ut Senteret Friskoleprisen 2021.

Tekst: Inga Lill Nyvoll; Foto: Torstein Stokkan/KFF

– Det var veldig stas både på vegne av Normisjon, men ikke minst også på vegne av alle bibelskolene i Norge. Vi er jo rundt 20 bibelskoler her i landet som jeg tror spiller en viktig rolle i samfunnet vårt, og jeg synes det er veldig gøy at vi blir synliggjort og satt pris på, forteller Ørjan Tinnen, rektor ved Gå Ut Senteret (GUS).

I prisbegrunnelsen trekkes omstillingsprosessen med å flytte skolen fra Hurdal til Trondheim og den nye linjen «Bare bibel» frem som vinnende eksempler.

«Skolen står som et lysende eksempel på at det er mulig å foreta krevende omstillinger. De har også vist at det nytter å kjempe. Dette er inspirerende for oss andre i friskole-Norge.» beskriver komiteen i begrunnelsen.

Prisen ble delt ut på KFFs skolelederkonferanse. Den består av et diplom basert på en akvarell av Veslemøy Nystedt Stoltenberg.

– Hva betyr det at nettopp omstillingsprosessen ble trukket frem som eksempel på hvorfor dere skulle få denne prisen?

– Jeg opplever det som en bekreftelse på at det var et modig og viktig valg, selv om det er lett å si nå i ettertid. Vi har fått tilbakemeldinger fra trofaste støttespillere om at kjernen i Gå Ut Senteret er blitt bevart og fortsatt er gjenkjennbar. Det var fint å få dette bekreftet også fra andre hold, sier Ørjan Tinnen.

Jan-Erik Sundby er generalsekretær i Kristne Friskolers Forbund (KFF). Han forteller at det er to år siden prisen sist ble delt ut.

– Friskoleprisen er en pris til minne om Hans Bovims innsats for norsk friskole. Friskolesaken har vært en krevende sak opp igjennom tiden og derfor deler vi ut denne prisen for å hedre personer, institusjoner eller skoler har utmerket seg for saken, sier Sundby.

Kjetil Vestel Haga, generalsekretær i Normisjon, gratulerer rektor Ørjan Tinnen med prisen og beskriver i en videohilsen at han ikke er overrasket over at Gå Ut Senteret ble tildelt en slik pris:

– Da vi i Normisjon fikk vite at Friskoleprisen 2021 skulle gå til vår skole og vår rektor på Gå Ut Senteret ble vi glade og stolte. Dette er virkelig en stor glede, sier Haga.

– Ørjan har et sjeldent driv, stort pågangsmot og stor gjennomføringsevne. Måten han arbeidet på gjennom godkjenning av linjen «Bare bibel» på tross av hindringer og utfordringer viser hvilken kapasitet han har. Gratulerer fra en stolt skolemann og generalsekretær i Normisjon.

Rektor Ørjan Tinnen minner om at inntaket for neste års studiesemester allerede er i gang:

– Jeg vil gjerne oppfordre alle i Normisjon til å tipse folk om de gode bibelskolene som finnes i Normisjon. Nå er det tid for inntak for neste skoleår og da er det fint å få minne om hvor viktig disse skolene er, både lokalt og globalt, og den viktige rollen de utgjør for å være med og bygge Normisjon videre fremover.