Haugetun folkehøyskole får egen Soul Children-linje

Høsten 2021 lanseres den helt ferske Soul Children-linjen på Haugetun folkehøyskole.

Jenny Marie under opptreden på Soul Children Church. Foto: Soul Children

Den nye Soul Children-linjen er for alle som ønsker å videreutvikle sin tid i det lokale Soul Children-arbeidet, bidra i annet ungdomsarbeid eller som ønsker å utvikle seg som sanger, musiker eller leder. 

Målet er at deltakerne skal få samarbeide med andre i større grupper, i tillegg til å styrke deltakerne som selvstendige individ der en får jobbe med å finne sin egen uttrykksform gjennom musikken. 

– Studenter ved Soul Children-linja på Haugetun Folkehøgskole får et år med spennende reiser, nye vennskap, kule opplevelser, musikk, glede og læring for livet i et trygt og inkluderende miljø, forteller Soul Children-grundër, Ragnhild Hiis Ånestad. 

– Vi er utrolig stolte
Soul Children er landets hurtigst voksende korbevegelse, og har over 150 lokale kor i Norge, og over 150 internasjonalt. Bevegelsen har korarbeid for flere aldersgrupper og samler tusenvis av unge på festival årlig.

I tillegg driver de også en egen YouTube-kanal, Soul Children Channel, og har et eget misjon-, bistand- og innsamlingskonsept, SoulMate, og egne gudstjenester Soul Church.

– Vi er så utrolig stolte av at det til høsten finnes en egen Soul Children-linje, sier Ånestad.

Samme eier
Haugetun folkehøyskole er drevet av Normisjon og ligger lokalisert i nedre Glomma-regionen i Østfold, i Fredrikstad kommune. 

– For oss er Soul Children-linja en spennende utvikling av vårt eksisterende musikktilbud, sier Berit Grønli, som er linjeansvarlig på Haugetun.

– Her har vi fasiliteter, erfaring og lydstudio som passer godt. Vi gleder oss til å skrive låter, synge, utvikle lederegenskaper, bygge Soul Children-følelsen og reise og oppleve; i tillegg til mye mer. Vi synes det er ekstra gøy at vi kan gjøre slike ting sammen når vi har samme eier og plattform, sier Grønli.

Les mer om den nye linjen HER.

Relatert innhold

Oversettelser til besvær

Les to av våre utsendingers kuriøse erfaringer fra når konkrete ord skal oversettes fra ett språk til et annet.

Read article "Oversettelser til besvær"

Gir kunnskapen videre

I utgangen av 2020 ble FAST-prosjektet i Kambodsja avsluttet. Nå forteller 18 år gamle Reaksmey og 25 år gamle Sarum om hvordan de gir erfaringene videre til lokalsamfunnet.

Read article "Gir kunnskapen videre"

– Alltid plass til en til

Svein Høyseter, en av Normisjons ildsjeler fra vestlandet, trodde ikke det var plass til enda et land i hjertet sitt. Nå har han familie i flere av Normisjons samarbeidsland.

Read article "– Alltid plass til en til!"