Hektiske tider

Det siste året har vært ett av de mest hektiske i DPABs historie, og arbeidet fortsetter med full styrke. 

24. juli 2020
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll
Foto DPAB

Ett av feltene studenter kan få jobbtrening innenfor er skredderfaget

Hos Disabled Persons’ Association of Bhutan (DPAB) er det svært hektiske og spennende tider. Organisasjonen har utarbeidet og drevet lobbyvirksomhet for å få godkjent og implementert en nasjonal politikk for mennesker med nedsatt funksjonsevne. I 2019 ble dette godkjent på nasjonalt nivå i Bhutan, og mange års arbeid ble dermed kronet med seier. Dette er et stort skritt framover for funksjonshemmedes synlighet og rettigheter i Bhutan. 

Det siste året har også 27 personer med nedsatt funksjonsevne fått jobbtrening via DPAB. De tilbys opplæring i massasje og spa-behandling eller skredderarbeid, og alle disse har nå fått jobber og kan leve selvstendige liv. Dette viser at man kan oppnå store ting med relativt beskjedne midler. 

DPAB arrangerer også møter med ressurspersoner i de ulike distriktene i Bhutan for å diskutere de utfordringene de står overfor i arbeidet for funksjonshemmedes rettigheter. 

Vi ber for: DPAB og deres arbeid i Bhutan

Du kan gi en gave til prosjektet her.


Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2020. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

En kirke gjenoppbygges

– Det er som et nytt liv og en ny verden at vi har fått denne kirken. Vi tar del i Jesu lys, sier Rafik Danakari

Read article "En kirke gjenoppbygges"

Det er ikke over enda

Ingrid Amlie forteller om dagene like før den brå hjemreisen fra Senegal, og om håpet for arbeidet videre.

Read article "Det er ikke over enda"

Går så det suser

Sykepleierskolen i Okhaldhunga har nå to grupper på 20 studenter hver, men selv om mye går bra er det også mange spennende utfordringer.Går så det suser

Read article "Går så det suser"