Hilsen fra Halvorsen februar 2020

Februar går mot slutten, 4×4-kurset er i gang igjen på siste uke når deltakerne kommer til middag senere i dag.  Da gjenstår de siste 4 kapitlene av Romerbrevet. 

Fredag morgen avsluttet vi med en god og fredelig start med bønn, sang og dåp av Babougari. Hun er ei spretten dame på 51, ble giftet bort som tenåring som femte kone til en eldre mann, fått 10 barn, hvorav 7 døde. Nå er troen så viktig hos henne at hun er med på kurset og fast bestemt på å følge Jesus. Hun gikk 4.klasse, ble kone og måtte slutte, og kan dermed skrive og lese litt, og er en ressurs.

Livet på landsbygda er stritt. Ei annen dame, Mbahili – som var innom 3 dager, ble giftet bort da hun var 13, mannen døde etter ett år, og hun ble enke som fjortenåring. Og giftet bort igjen. Mannen er nokså grei, og kristen, men han drikker en del. For Mbahili er derfor terskelen ganske høy for å bli kristen, selv om budskapet og Bibelen tiltaler henne.

Barna er med alle veier, veldig koselig. Her vil Jeanne også skrive på alfabetiseringskurset, og får låne tavle og kritt. Hun er veldig from og nydelig, elsker søndagsskolen og moren er ei som kan lese bra og utrolig god til å synge. Jeanne begynner med det hun kan best, et kors, før bokstavene kommer, a og b.

Besøk i landsbyer, alfabetisering, hjelpe noen syke og gudstjenester – og til søndag besøk fra Norge. Formann i Landsstyret, Hallgeir Solberg skal være med oss på misjonærkonferansen i Senegal hele neste uke. Det gleder vi oss til. Da blir vi 20 voksne og 10 barn, en utrolig oppmuntring. 

Misjon er ikke akkurat i vinden for tiden. Skal folkeslagene få høre? Er det en del av Guds plan før opprettelsen av den nye himmel og den nye jord? Ja, det tror vi faktisk på. Vi kan bare drømme om et land hvor folk bruker dynejakke, som vi hadde da vi tok flybussen i januar. Så går det noen uker, og vi synes ettermiddagen på lørdag ble ille. Og vi er ikke begynt på mars ennå. Men hva gjør vel det, som Paulus skriver. Her på jorden er jo ikke et blivende sted.

Vi takker for gaver til misjonen og til dere som vil være med på å gi fast til støtte til lønnen vår. Vi er oppriktig glade for det.  Mens vi merker Saharas voldsomme kanelaktige sand utenfor (selv om vi ikke er på Grand Canaria som faktisk ikke er langt unna) sier vi takk for denne gang og ser frem til neste hilsen i mars. 

Hilsen Hilde og Alf

Kontonummer Normisjon:  1503 02 13537
Prosjektnummer: 401028   (lønn Halvorsen)