Hilsen fra Halvorsen mars 2020

Vi kom tilbake til Norge for litt over to uker siden, akkurat i siste liten før både Senegal og Mali ble stengt. De andre misjonærene ble evakuert samtidig. Et par dager senere var nesten alle Normisjons misjonærer tilbake i hjemlandet. Bare to uker før var vi samlet til misjonærkonferanse i Senegal. Med de besøkende fra Norge var vi 30 nordmenn med smått og stort. «Uvirkelig» er et ord som mange bruker i disse dager, og ingen av oss tenkte under konferansen at denne koronakrisen skulle komme så fort.

oznorCOBR

Det var oppmuntrende å ha misjonens styreleder på besøk, både under konferansen og lokalt i etterkant. Hallgeir Solberg fikk se mye av arbeidet i løpet av noen hektiske dager etter konferansen. I malinkéområdet fikk han være med på flere landsbybesøk og overvar dåp i to av dem. Tilsammen har 11 malinkéer blitt døpt så langt i år i fire forskjellige landsbyer. 

Her er mor og datter nettopp døpt.

Disse dåpsgudstjenestene skjer ofte i etterkant av bibelkurset i februar. I år var tredje året med bibelkurs og årets kurs oppmuntret oss ekstra mye når det gjaldt deltakernes iver etter å lese og skrive på malinké. Vi tror at en god del dro tilbake til landsbyen sin med større mulighet til å nære seg med Guds ord på egenhånd. 

Siste dagen får Babougari diplom for gjennomført kurs.

Nettopp «egenhånd» eller «egenavhengighet» er et nøkkelord i misjonsstrategien vår i Mali. Det får prøve seg nå når arbeidet er helt uten norske misjonærer. Det vi selv har mottatt, har vi overgitt til pålitelige mennesker som er dyktige til å lære andre. Heldigvis er vi bare et tastetrykk unna. I disse koronatider blir jevnlig kontakt ved hjelp av moderne kommunikasjonskanaler en viktig del av misjonærtjenesten fremover. Senest i dag fikk vi rapport og bilde på «messenger» fra brønngraving i den siste grønnsakshagen.

Mens vi nylig avsluttet karantenen, er koronasmitten også kommet til Mali. Det er portforbud mellom kl.21.00 og kl.06.00. Den evangeliske alliansen ga beskjed til alle sine kirker om å ta pause i kristne samlinger. For våre malinkéledere betydde det at de måtte avbryte revisjonen av de siste skriftene i NT. Det store bønneemnet nå er at Mali og malinkéene må bli skånet for store tap av menneskeliv på grunn av koronaviruset.

Hilde  og  Alf