Skapt i Guds bilde

– Jeg pleier å si til foreldrene at selv om barna deres har spesielle behov så er vi alle skapt i Guds bilde. Det gir barna verdi, samme hvilken funksjonsnedsettelse de har, sier Vefa som er leder for Normisjonsteamet i Aserbajdsjan.

I Aserbajdsjan er det svært utfordrende å ha barn med funksjonsnedsettelser. I et samfunn der det er mye skam knyttet til funksjonsnedsettelser er de offentlige støtteordningene dårlige og familiene har dårlig tilgang på informasjon.

Normisjon har jobbet på barnehjemmet i Merdekan i over tjue år og på Heyat ressurssenter (HRC), hvor det tilbys trening og terapi, i over åtte år. Målet med arbeidet Normisjon gjør er å vise Guds kjærlighet også til disse barna som er blant de laveste på rangstigen i samfunnet.

– Vi ønsker å hjelpe hvert barn å oppnå sitt potensiale, og gi dem glede og håp i hverdagen. Flere av barna har lært seg å krabbe og gå, og mange som ikke kunne snakke har lært å uttrykke seg, forteller Vefa.

Aysel er en av mødrene som kommer til ressurssenteret. Sønnen Davud (6) har en psykisk funksjonsnedsettelse og har fått behandling i et år. Dette gjør Aysels hverdag mye lettere, samtidig som det gir henne håp å se gutten sin bli bedre.

– Jeg ble anbefalt Heyat ressurssenter av en venninne, og den lave prisen gjør at vi har råd til å komme hit med Davud. Jeg føler at HRC hjelper ham veldig. Jeg er utrolig takknemlig.

Alle mennesker er like verdifulle og skapt i Guds bilde! Vil du være med og bidra slik at alle barn blir sett og behandlet med verdighet?

1. Gi en gave med kort her
2. Vipps til 569 537
3. Konto: 1503 02 13 537 – merk: Høst

Normisjonsteamet i Aserbajdsjan består av seks lokale kvinner som arbeider innen fire hovedområder: grovmotorikk, finmotorikk, forståelse og sosiale ferdigheter. I tillegg tilbyr teamet taletrening, musikkterapi og trening av hverdagslige ferdigheter som påkledning, tannpuss og spisetrening.

Nurane, en av de andre i Vefas team på HRC, jobber med finmotorisk trening, forståelse, sosialutvikling og selvhjelp. Hun ble kristen etter hun begynte å jobbe på HRC, og gleder seg over å kunne dele troen sin med foreldrene til barna på senteret.

– Gjennom Normisjon har vi fått kontakt med en familie som har en datter med en funksjonsnedsettelse. Vi har begynt å lese i Bibelen sammen med denne familien, og vi begynner sakte, men sikkert, å se en forandring hos dem, forteller Nurane.

1. Gi en gave med kort her
2. Vipps til 569 537
3. Konto: 1503 02 13 537 – merk: Høst