Inspirert på MER-konferansen

Maria Lade (20) forteller at hun har inspirert til å tørre utfordre seg selv enda mer. Foto: Håkon Johannes Slettevold.

Nærmere 400 unge og voksne var samlet på Normisjon og Acta sin medarbeiderkonferanse denne helgen. – Fint å erfare at vi er mange om oppdraget, sier deltakere.

Tekst: Normisjon – Foto: Håkon Johannes Slettevold – Publisert: 14.01.23

Maria Lade er 20 år og student på misjonsskolen Gå Ut Senteret. Der går hun på linjen «Tjeneste og Ledelse», et program for de som står i eller ønsker å gå inn i kristen tjeneste.

Denne helga var hun på MER både som deltaker og som frivillig på stand.

– Jeg har selv vokst opp i Normisjon, og uten Acta-leirer vet jeg ikke om jeg hadde vært kristen i dag. Da er det spesielt fint å være her og få være en del av det Normisjon og Acta driver med for tiden, forteller hun.

Utenom studie på Gå Ut Senteret er hun aktiv i en tjeneste i Frikirken.

– Er det noe spesielt som har inspirert deg denne helga?

– Jeg har blitt utfordret både på et personlig plan og i forhold til tjenesten jeg står i til vanlig. Spesielt på det å fortsette å ha Jesus på førsteplass i livet mitt. Hovedtaleren, Trevor Downham, inspirerte meg også til å tørre å satse litt og utfordre meg selv, sier hun.

Lang fartstid i Normisjon

Borgny og Gunnar Navestad er frivillige i Normisjon og er aktiv i en Normisjonsforening på Mysen.

Borgny og Gunnar Navestad har vært engasjert i Normisjon i mange år. Foto: Normisjon

For Gunnar begynte engasjementet allerede da han var 20 år gammel, da han ble ansatt i organisasjonen for 60 år siden.

– Jeg har vært i Normisjon hele mitt yrkesaktive liv, og nå har jeg fortsatt tjenesten som fritidsforkynner, forteller han.

Borgny er styremedlem i Mysen forening og forteller at når ekteparets egne barn ble voksne, så har de fylt stua med barneforening for barna i byggefeltet.

– Hvor viktig synes dere det er at vi kommer sammen slik som på MER-konferansen?

– Vi tror det er veldig viktig å komme sammen. Selv om vi vet at vi er en del av en større sammenheng i tjenesten hjemme, så trenger vi likevel en erfaring av det å være sammen. Vi trenger å bli minnet på det. Derfor har det vært veldig nyttig og fint, forteller ekteparet.