Når faren er hjemme vet Gloria og familien at de kommer til å gå sultne. De fattigste strever for å overleve med følgene av koronapandemien i Bangladesh.

Gloria (17) er elev ved Martin Luther College (MLC), som er en kristen internatskole som ble startet av Normisjon i 2010.

Faren hennes, Milton, forteller at han mistet jobben i vår og tar dagjobber der han tjener kun 15 kroner dagen. Hans store bekymring er hvordan han skal tjene nok penger slik at familien skal overleve.

– Familien håper de ikke ser meg hjemme, for det betyr at jeg er ute og arbeider, ellers vil de ikke få nok mat den dagen, forteller han.

Drømmen til Gloria er å studere musikk, men på grunn av koronapandemien har hun begynt å tvile på drømmen sin. Tidligere har hun deltatt i flere musikkprogram på lokale TV-kanaler. Hun sier at hun vil legge alt fremfor Gud så han kan hjelpe dem.

Bangladesh er hardt rammet av pandemien. Siden mars har andelen ekstremt fattige doblet seg fra 10,5 prosent til hele 20,5 prosent.

– Skolene i Bangladesh har vært stengt siden slutten av mars. De fleste barna her har ikke mulighet til å få alternativ skole, og det betyr at mange hundre tusen barn har vært uten noe form for tilbud i flere måneder. Vi frykter at antall barnebruder, barnearbeidere og barn som dropper ut av skolen øker. Mange voksne har mistetinntektene sine, og etter flere gode år med utvikling, ser vi nå en negativ trend i landet, sier Gerd Eli Haaland, Normisjons utsending i Bangladesh.

Vi tenner mange lys når det nærmer seg jul og knytter det til håp, kjærlighet og glede. Jesus kaller seg verdens lys. Når du gir din støtte til Normisjon, blir du del av en organisasjon som tenner mange lys i verden. Ofte på steder hvor ingen andre gjør det.

 

Har du lyst til å bidra til årets julemirakel i Bangladesh?

Gi en julegave

Vipps: 569 538

(Merk med ditt tlf. nr dersom du ønsker skattefradrag)

Konto: 1503.02.13537 – merk med: Jul

«For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg.» Matt 25, 35-36

Dette får du for 15 kroner i Norge:

  • En Kvikk Lunsj
  • En tyggispakke
  • En tannbørste
  • Et dobesøk på Oslo S (det koster 20 kr)
  • Parkering i 10 min

Når du gir din støtte til Normisjon, blir du del av en organisasjon som tenner mange lys i verden. Ofte på steder hvor ingen andre gjør det.

 

Har du lyst til å bidra til årets julemirakel i Bangladesh?

Gi en julegave

Vipps: 569 538

(Merk med ditt tlf. nr dersom du ønsker skattefradrag)

Konto: 1503.02.13537 – merk med: Jul