Julehilsen fra Halvorsen 2019

Det er like før avreise til juleopphold i Norge. Hilde har dratt i forveien, bl.a. for å tale på 50 årsjubileum for julemesse på Flekkerøya.

Jeg har hatt noen begivenhetsrike dager her i malinkéområdet sammen med Emmanuel, vår kamerunske kollega. Han drar også snart til juleopphold i Kamerun for så å komme tilbake med familien på nyåret

Sist søndag fikk vi sammen oppleve viktigheten av radioarbeid. Vi fikk høre vitnesbyrdet om hvordan Douga ble en kristen uten hjelp fra hverken misjonærer, pastorer, misjoner eller kirker. Det begynte med en artikkel i et tidsskrift og fortsatte med lytting til ukentlige evangeliske sendinger på riksradioen i Mali. Den tidligere muslimen ble overbevist om at Jesus var Guds Sønn.

Etter en lang ettermiddag hos Douga fikk vi en overaskende opplevelse av hvordan en ivrig radiomann kan få til en flott lokalradio ute på savannen 7 km fra gårdsplassen til Douga.  Fulaneren Salif, med fartstid sammen med kristne i nabolandet hadde beundringsverdig god kvalitet og orden på utstyret. Og der fikk vi forkynne evangeliet ut i malinkéområdet med utgangspunkt i Rom.8,3.

Onsdag var et høydepunkt. Da ble 4 voksne malinkéer døpt i en landsby 45 km unna. En av de første kristne i området er ivrig i sin vitnetjeneste og bruker søndagene til å samle folk om Guds Ord. Stadig melder han om nye som ønsker å bli kristne. Selv henter han inspirasjon fra de fellessamlinger som misjonen og kirken jevnlig innbyr til.

Jordbruk er pastor Emmanuels viktigste hobby. Han gleder seg til å komme i gang i malinkéområdet. I går besøkte vi et par av grønnsakhagene vi har jobbet med de siste årene. De aller ivrigste er i ei lita grend en mils vei unna. De holder hagen gående også regntiden. Her fikk pastoren se hvilket grønnsakspotensiale det er i Mali, bare man har et solid gjerde til å holde dyr unna.

En stor oppmuntring i år har vært alle gavene som er gitt til malinkéarbeidet, både til vår lønn og til driften her ute.  I takknemlighet for dette og mest for at Gud ble menneske og kom til jorden for å frelse oss, ønsker vi dere alle en innholdsrik jul.

Hilsen  Hilde  og  Alf

Kontonummeret Normisjon:  1503 02 13537 Prosjektnummeret: 401028   (lønn Halvorsen) 

Relatert innhold

Oversettelser til besvær

Les to av våre utsendingers kuriøse erfaringer fra når konkrete ord skal oversettes fra ett språk til et annet.

Read article "Oversettelser til besvær"

Gir kunnskapen videre

I utgangen av 2020 ble FAST-prosjektet i Kambodsja avsluttet. Nå forteller 18 år gamle Reaksmey og 25 år gamle Sarum om hvordan de gir erfaringene videre til lokalsamfunnet.

Read article "Gir kunnskapen videre"

– Alltid plass til en til

Svein Høyseter, en av Normisjons ildsjeler fra vestlandet, trodde ikke det var plass til enda et land i hjertet sitt. Nå har han familie i flere av Normisjons samarbeidsland.

Read article "– Alltid plass til en til!"