Julekrybber på aserbajdsjansk vis

I fjor åpnet en liten butikk i en koselig sidegate i Gamlebyen i Baku, med støtte fra Normisjon.

Skrevet av: Synnøve Aandstad Baghirova, 18. desember 2017

Foto: Zemfira Mahmudova

Den lille butikken er full av ulike typer håndverk: smykker, pyntegjenstander, dekorerte teglass, skjerf og ullsokker. Alt er håndlaget og produsert hjemme eller i små verksteder. Det at produsenter kan selge produktene sine gjennom Folk Art kan bety mye, og Folk Art er med og bidrar til at gamle kunstformer blir brakt videre – og at andre kunstuttrykk videreutvikles. Selv om det finnes andre aktører som også driver liknende butikker, er ikke butikksjef Zemfira Mahmudova redd for konkurransen.

– Våre produsenter er veldig glade for det personlige forholdet vi har til hver av dem og hvordan vi anerkjenner dem og deres produkter, forteller hun. Også fra kundene f.r de mange positive tilbakemeldinger:

– Flere turister forteller at her hos Folk Art finner de det de ser etter: autentiske, lokallagde suvenirer, forteller Zemfira. Andre butikker i omå.det fører ofte importerte varer. Kundene setter også pris på god kundeservice hos Folk Art. Folk Art eies og drives av kristne, og det legger de ikke skjul på. De har noen kristne artikler, som kors, til salg, og det fører til gode samtaler. Hver høst bestiller de julekrybber fra lokale kunstnere. I år er de som har laget julekrybbene ikke kristne, men de har gått på oppgaven med stor interesse. Arbeidet har resultert i flotte julekrybber i ull og tre, som vitner om Han som ble født, gjennom aserbajdsjansk kunst.

Vi ber for: Zemfira og Folk Art-butikken

Prosjekt: Samfunnsutvikling i Aserbajdsjan
Prosjektnr: 301 013
Kontonr: 1503 02 13537