Julemesseglede for små og store

Den tradisjonsrike julemessen i Normisjon Hordaland samlet generasjonene til et felles løft for misjonen.

14. november 2018
Tekst Kristin Winther Jørgensen
Foto Normisjon Hordaland

Et rikholdig premiebord frister til å kjøpe årer.

Det var spenning i luften da julemessen startet lørdag formiddag. På forhånd hadde frivillige solgt loddbøker, syltet, bakt, strikket og heklet. Premier var kjøpt inn, bordene rigget til. Lys og lyd var på plass. Bergen Soul Children og Soul Teens hadde øvd. På kjøkkenet stod frivillige. Rundstykker ble smurt, saft ble blandet, pølsene varmet, kakene kom på fat. Så var det klart for innrykk.
– De frivillige gjør en fantastisk innsats for julemessen, sier en takknemlig julemessegeneral Martin Olsen i Normisjon Hordaland. 

Viktig møtepunkt
Når man er på julemesse, gjelder det å være tidlig ute for å sikre seg godbitene, for her går det tydeligvis unna. Varene får nye eiere ved salgsbordene, barna er raskt ute for å prøve lykkehjul, fiske premier, få ansiktsmaling og flettet håret. De voksne kikker seg ut noen fine premier de ønsker seg og tar lodd i håp om å vinne. 
– Julemessen er et viktig møtepunkt i region Hordaland. Her treffes vi til en fin dag med godt innhold. Julemessen er loddsalg, åresalg, sang og musikk, samt en god andakt. I år hadde vi lykkehjul, fiskedam, ansiktsmaling og hårfletting for barna. Det slo an hos de minste, sier en fornøyd regionleder Kristian Bjørkhaug. Han er glad for at det kom rundt 180 mennesker på en lørdag formiddag. Han legger til at julemessen bærer med seg noen elementer av spenning og forventning, tradisjoner og verdier.
– Vi ser mange småbarnsforeldre og besteforeldre som tar med seg barna for å oppleve julemesse i regi av misjonen. Det er hyggelig. 

Svein Inge Myhr og Jan Inge Bjune ledet den spennende åretrekningen.

130.000 kroner
Salgsbordene stenges ned før det er sang og musikk av Soul Children og Soul Teens, samt en andakt ved Acta-leder i Hordaland, Thomas Hammer. Videre byr dagen på åresalg. Her gjelder det å kjøpe vinnerårene. Årene går unna som varmt hvetebrød, og etter to spennende trekninger har heldige vinnere fått utdelt sine premier; fruktkurver, gavekort, blomster, fat, bøker, pledd, grytesett og kakegafler. 
Julemessegeneral Olsen sier at formålet med julemesse er å samle inn penger til regionarbeidet. 
– Det er artig å gjøre dette på en gøy måte, sier Olsen som konstaterer at det kom inn rundt 130.000 kroner denne dagen. Så er det bare et år til neste gang.

Relatert innhold

God påske!

Jeg måtte ta meg selv i det, her en dag da jeg litt sånn halvspydig fikk sagt til en kamerat av meg at «det der kan du jo ikke tro!»

Read article "Troens dommedag"

Fra elev til lærer

En støttende familie har betydd alt for Ratna. De har støttet henne i målet om en utdanning, men også i troslivet har familien vært viktig. Nå vil Ratna bruke muligheten hun har fått til å gi tilbake til de som har betydd alt.

Read article "Fra elev til lærer"

Nye moglegheiter i Tambo

På reportasjetur til Tambo-skulen møter vi rektor med ein stor papirbunke i handa. Han er på veg for å levere søknad om å opprette ny studielinje på vidaregåande.

Read article "Nye moglegheiter i Tambo"