Ketil Jensen blir ny rektor på Bibelskolen i Grimstad

– Jeg er veldig spent og gleder meg til å bli bedre kjent med stedet og folkene, forteller Jensen som trer inn i stillingen 1.august.

– Det blir først og fremst veldig spennende kjenner jeg nå i forberedelsen og i forkant av oppstarten, sier Ketil Jensen (52) . Foto: privat.

Nylig ble det kjent at Ketil Jensen blir den nye rektoren på en av Normisjons bibelskoler, Bibelskolen i Grimstad (BiG). BiG er en av landets største bibelskoler og har visjonen: «Forvandlede mennesker – en forvandlet verden»

Jensen kommer selv fra Grimstad og er gift med kona, Eirin. Sammen har de tre døtre i alderen 18-23 år. Siden 2013 har familien bodd på Flekkerøya utenfor Kristiansand, men flytter nå til området rundt bibelskolen.

Drøm for elevene
De siste årene har Jensen arbeidet som rådgiver i Agder fylkeskommune med fagopplæring, og jobber både med oppfølging av lærlinger og lærlingsbedrifter.

Hvilke drømmer har du for den nye jobben som rektor på BiG?

– Skolen er veldrevet og har over flere år hatt mange søkere. Drømmen må være at vi sammen kan utvikle skolen videre, slik at den fortsatt oppleves relevant og attraktiv for unge mennesker. For elevene som går på skolen er drømmen min at de skal få bli bedre kjent med Bibelen, visjonen og Guds hjerte for den enkelte, sier Jensen og fortsetter:

– Jeg håper at de også kan få ta del i det kallet som Normisjon står i, både i Norge og i utlandet.

Tidligere rektor på BiG og nåværende generalsekretær i Normisjon, Kjetil Vestel Haga, forteller at selv om Jensen ikke har bakgrunn i Normisjon vil han kunne bidra med flere styrker og erfaringer som rektor på bibelskolen.

– Jeg tror Ketil har de beste forutsetninger for å fylle rollen som rektor på BiG. Med utdanning innen teologi, pedagogikk og ledelse, har han en akademisk bakgrunn som passer rektorrollen meget godt. I tillegg har han bred og langvarig erfaring som både lærer og rektor på både videregående skoler, bibelskole og høyskole. Samlet sett er dette en meget sterk bakgrunn for vår neste rektor på BiG, sier generalsekretæren.

Ville tilbake til teologi og bibelskole
Jensen forteller at han i en stund har ønsket å komme tilbake til en heltidstjeneste knyttet til teologi.

– Jeg har erfaring fra samme skoleslag, både som lærer og rektor, og har i en tid ønsket meg tilbake til dette med teologi, bibelundervisning og skoleutvikling, sier han.

Tidligere har han vært rektor på flere videregående skoler, i tillegg til Fjellhaug internasjonale Høgskole som drives av Norsk Luthers Misjonssamband (NLM).

– Selv om Fjellhaug drives av en annen misjonsorganisasjon, er det mye den samme tenkningen om det å drive bibelskole, og jeg kjenner at det er mye som er gjenkjennelig som jeg kan ta med meg inn i den nye jobben, forteller Ketil Jensen.