KFskolen nominert til årets skolebygg

KFskolen i Stavanger, som eies av IMI kirken og Normisjon, ble startet i 2013. I fjor tok de i bruk nye lokaler til 170 millioner med plass til 364 elever.

KFskolen i Stavanger er en av fem skoler som er nominert i kåringen av årets skolebygg 2022.

Tekst: Arne Sæteren – Foto: KFskolen – Publisert: 06.04.22

Det er det danske selskapet Nohrcon, en kurs- og konferansearrangør, som for sjette året på rad arrangerer kåring av årets skolebygg.

De andre finalistene er Borgafjellet barneskule i Bjørnafjorden, Holen skole i Bergen, Huseby skoler i Trondheim og Kleivane skole i Sandnes. Alle innkomne forslag har vært behandlet av en fagjury bestående av eksperter på området. 

– Veldig stas
– Det er en fjær i hatten at vi har fått en skole som vekker oppsikt og interesse, og dette er veldig stas, sier Svein Bjarte Sårheim, KFskolens rektor, til normisjon.no  

– Da vi planla denne skolen ville vi bygge en skole i et hundreårs perspektiv, og som kan prege byen vår i mange år. Målet var å få gode praktiske løsninger som forebygger konflikter, skaper kreativitet og har god luftkvalitet. Det har vi fått, skolen fungerer etter hensikten. 

Vi har fått en skole som ikke bare er estetisk fin, men som også er praktisk, sier Sårheim og slår fast:

– Vi er strålende fornøyde. 

Fem bygninger
I beskrivelsen fra Nohrcon heter det blant annet:  

– Skolen er bygd i tre, og er inndelt i fem bygninger som er utformet som tradisjonelle hus med saltak. Husene ligger på rad og rekke og har hver sin farge. Enheten lengst mot nord rommer personal- og administrasjonsfunksjoner, og de tre andre enhetene rommer undervisningsfunksjoner. 

Ny skole ifjor
KFskolen i Stavanger, som eies av IMI kirken og Normisjon, ble startet i 2013. I fjor tok de i bruk nye lokaler til 170 millioner med plass til 364 elever. Dette skoleåret har skolen mer enn 200 elever fra første til tiende klassetrinn. 

Arkitekt, interiørarkitekt og landskapsarkitekt for KFskolen er LINK arkitektur,  
Backe Rogaland er totalentreprenør. Smau arkitektur konsulenter har vært skolens konsulenter. 

Her kan du lese mer om de fem kandidatene og av gi stemme fram til 20. april. Vinneren kunngjøres 28. april: https://nyheter.byggfakta.no/hvem-blir-vinner-av-arets-skolebygg-258335/nyhet.html