Kirke i bevegelse

27. – 28. april kommer Debra og Alan Hirsch til Norge for å snakke om kirke i bevegelse. Paret har lang erfaring med menighetsbygging, disippelskap, diakoni og misjonal livsstil.

Skrevet av: Sunniva Vikan, 09. mars 2018

Foto: Alan og Debra Hirsch

Alan Hirsch er en sørafrikans missiolog og en ledende stemme innen den misjonale bevegelsen i den kriste Vesten. Han er forfatter av en rekke bøker om misjonal livsstil, og har vært med å grunnlege flere organisasjoner som utruster til misjonal livssstil. I tillegg til å jobbe med en rekke misjonale verktøy har han skrevet flere bøker, undervist på skoler som Fuller Theological Seminary og plantet to menighet blant marginaliserte og fattige i Melbourne. 

— Alan og Debra Hirsch har mye å bidra med som jeg tror alle kristne vil ha nytte av, uavhengig av setting. Jeg håper derfor mange tar turen til Stavanger, sier generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland. 

Konferansen holdes i IMI-kirken i Stavanger og vil kombinere felles sesjoner med to seminarspor. Konferansen er tenkt for både ansatte og frivillige i alle slags menigheter og fellesskap.

— Vi ønsker å invitere deg til et døgn med Alan og Deb Hirsch hos oss i IMI-kirken. Over de siste årene har Alan og Deb blitt høyt verdsatte venner for oss i IMI-kirken. De bærer på en unik kompetanse, Alan innenfor misjonal kirke og bevegelse, Deb omkring skjæringsfeltet seksualitet og åndelighet, og sammen rundt disippelskap. På hver sin måte representerer de her stemmer vi tror har noe veldig viktig å si til kirken i vår tid. Når de denne våren besøker oss igjen, ønsket vi å gjøre det de har tilgjengelig for flere. Derfor inviteres du til en konferanse hvor de vil gjøre noen sesjoner felles, men så dele seg opp i to ulike spor, hvor de deler på sine spesialfelt, sier pastorene i IMI-kirken Martin Cave og Egil Elling Ellingsen

SEMINAR SPOR:

  • Kirken som bevegelse og femfoldig lederskap. På dette sporet vil Alan Hirsch og Rich Robinson gå dypere inn i forståelsen av kirka som en bevegelse, og det femfoldige lederskapet som beskrives i Efeserne 4 som en nøkkel i dette. Alan er en av vår tids ledende tenkere på dette, og har skrevet bøkene The forgotten ways, The permanent Revolution og 5Q, som omhandler denne tematikken.
  • Åndelighet og seksualitet. Hvordan skal vi som kirke snakke om seksualitet, og møte mennesker på en god måte rundt disse spørsmålene? Deb Hirsch har både en personlig historie og mange års erfaringer, som utfordrer på å tenke om seksualitet i et bredere perspektiv. Hun har skrevet
    boka Reedeming Sex, som omhandler nettopp dette.

PRIS: Kr 400,- pr person, kr. 350,- pr person for gruppe på 10 personer eller flere. PROGRAM

FREDAG
1700: Registrering og enkel mat.
1800: Felles sesjon: Misjonal kirke i vår tid – Alan Hirsch 1930: Pause. Kaffe, snacks.
2000: Seminar spor

LØRDAG
0900: Felles sesjon: Disippelskap i vår tid – Deb Hirsch 1030: Seminar spor
1200: Lunsj
1300: Seminar spor
1500: Avslutningssesjon.
1630: Slutt

Meld deg på her!