Knut Arild Hareide åpner nye Galleri Normisjon

– Vi trenger en motstandsbevegelse mot bruk-og-kast-mentaliteten. Galleri Normisjons gjenbruksarbeid er et glitrende bidrag! Det er stortingsrepresentant og KrF-leder Knut Arild Hareide som sier dette i forbindelse med at han førstkommende tirsdag skal foreta den offisielle åpningen av Galleri Normisjons gjenbruksbutikk i Oslo.

Skrevet av: Lillian Dombestein, 2. mars 2018

I løpet av februar ble Galleri Normisjons butikker i Pilestredet og Tullins gate slått sammen og flyttet til Arkaden i Radisson Blu Scandinavia Hotel i Holbergsgate. 

Knut Arild Hareide og familien er selv engasjert i og opptatt av gjenbruk. Rett før jul fulgte et tv-team Hareide og kona, Lisa Marie Hareide, som kjøpte julegaver i en gjenbruksbutikk, og tidligere i vinter åpnet Lisa Marie en slik butikk på Sagene i Oslo.
– Gjenbruk er å ta vårt forvalteransvar på alvor, og politikken bør legge bedre til rette for gjenbruksinitiativ som dette. Vi må gjøre det lett å velge miljørett, sier Hareide.

Lillian Dombestein t.h sammen med dekoratør Inger Lindve Hagen som har hjulpet til med dekor av butikken og Marta Sofi Ellingsen. Foto: Arne Sæteren

Daglig leder for Galleri Normisjon, Lillian Dombestein. forteller at det aller meste av flyttingen og innredningen i det nye lokalet har foregått på dugnad. 
– Det er hovedsakelig pensjonister som har vært med, og de har gjort en fantastisk innsats, forteller hun.

 Eneste butikk i hotell?
Dombestein forteller videre at årsaken til flyttingen var at Tullins gate 6 ble solgt og ny eier ikke ønsket å fornye kontrakten.– Men vi er svært glade for at vi har fått leie lokaler i Arkaden i Radisson Blu Scandinavia Hotel. Det er større enn begge de gamle butikkene til sammen, og inkludert lager, rår vi nå over 292 kvadratmeter. Vi tror vi er den eneste gjenbrukskjeden i Norge som har butikk i et hotell.

 Galleri Normisjon har i dag ni butikker i Sør-Norge og i 2016 omsatte kjeden for 5,3 millioner. I 2017 økte omsetningen til 5,6 millioner kroner, men overskuddet gikk ned fra 2,1 millioner til 1.8 millioner. – Dette skyldes i hovedsak butikken med klær som vi hadde i Pilestredet. Omsetningen her ble ikke som forventet og dette ble et tapsprosjekt, forteller Dombestein.

 Gjenbrukssatsingen til Normisjon startet som et konsept med flere nettbutikker som solgte varer på Finn.no, men omsetningen ble ikke det man hadde drømt om. I dag satses det på salg av varer både via finn.no, og gjennom tradisjonelle bruktbutikker. Denne kombinasjonen er en suksess.

 Omsetter for én million
Butikken i Tullings gate i Oslo som nå har flyttet tvers over gata, fylte fem år i februar og er ved siden av butikken i Sandnes den som har høyest omsetning – rundt en million kroner i året.

Under åpningen tirsdag blir det også musikkinnslag ved Petter Smith Lien, trompet, og Audun Haave Reknes, piano.

Se flere bilder fra arbeidet med å etablere den nye butikken i galleriet under her: 

Relatert innhold

Mot strømmen

Tett på: Caleb Sherpa valgte å gi livet sitt til Jesus i en alder av femten år, og det skapte store utfordringer i møte med kulturen han kom fra. Bønn ble hans viktigste verktøy i møte med disse prøvelsene.

Read article "Mot strømmen"

Reagerer på avslag

Utdanningsdirektoratet setter en stopper for Gå Ut Senterets nye bibelkunnskapslinje. Rektor Ørjan Tinnen mener de ikke forstår behovene.

Read article "Reagerer på avslag"

Det er makt i de foldede hender

For 30 år siden samlet en gruppe kvinner seg til konferanse nordvest i Bangladesh. Tolv av deltakerne ble så engasjerte at de bestemte seg for å opprette egne kvinnegrupper med et spesielt fokus på bønn. I dag dekker arbeidet 70 slike grupper fordelt på 200 menigheter.

Read article "Det er makt i de foldede hender"