Kraftfull utfordring til givertjeneste

På Sommer i Sørs første kveldsmøte fikk forsamlingen med seg en utfordring til å la troen vises i praksis.

11. juli 2018
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll
Foto Sunniva Vikan

– Å tale på åpningsmøtet på Sommer i Sør virket veldig spennende da jeg ble spurt for noen måneder siden, åpnet Normisjons direktør i Mali og Senegal, Therese Glendrange. – Nå er det ganske skummelt!

Glendrange talte over Normisjons verdier, elsket og sendt, og fokuserte på praktiske konsekvenser av å tro. 

Therese Glendrange, Normisjons direktør i Mali og Senegal, taler på åpningsmøtet på Sommer i Sør 2018

– Vi tror at Gud har gitt oss et oppdrag – å forkynne Guds kjærlighet gjennom ord og gjerninger. Vi er sendt med hele oss til hele verden. Det kommer ikke an på hvor mye jeg flytter meg geografisk, men i hvor stor grad jeg klarer å flytte fokuset mitt over på Gud.

– Omsorg for de fattige henger sammen med hva vi tenker om pengene våre, om hvem vi tror at pengene våre tilhører, og hvordan vi bruker dem.

Glendrange delte eksempler fra Mali der hun har sett tro omsatt i konkrete handlinger. En mann som drev åker sammen med storfamilien, som er muslimer, lurte på hvordan han skulle få gitt tiende til menigheten, fordi familien sammen allerede ga en tiende til de fattige.

– Bare det at han stiller spørsmålet, at han bekymrer seg for å få gitt tiende, berørte meg, sa Glendrange.

– Vi kan snakke mye mer om å gi. Ikke som en plikt, men fordi det er bra for  oss!

Forsamlingen fikk med seg en krystallklar oppfordring fra Glendrange: 

– Vi må ikke slippe vissheten om at vi har fått tid, penger og talenter for å være med i Guds arbeid, for å lindre nød her, og få folk med i Guds rike. For hvis vi vil at folk skal bli møtt med Guds kjærlighet, så kan vi ikke bare gi av det som blir til overs.

Relatert innhold

Fra ingenting til alt

Read article "Fra ingenting til alt"

Bedre kompetanse

Vefa Mammedova og Nurana Khalilova arbeider både i Normisjons arbeid på barnehjemmet i Merdekan, men driver også Heyat Ressurssenter to dager i uka.

Read article "Bedre kompetanse"

Frukt som varer

«Dette skal du ha til tegn: Det første året skal dere spise korn som vokser av seg selv, andre året kornet som vokser av det igjen, men tredje året skal dere så og høste, plante vinmarker og spise frukten!» (Jesaja 37:30)

Read article "Frukt som varer"