Sumaiya ble utsatt for menneskehandel

Et brev fra lege Gerd Eli Haaland i Bangladesh:

Sumaiya gråter hele tiden. Hun har vondt i hele kroppen. Musklene er svake og hun er svimmel. Som 8-åring havnet hun i Dhaka etter å ha lekt på en ferge sør i Bangladesh som plutselig la fra land. I hovedstaden skjer det uunngåelige. Hun blir tatt av kyniske menneskehandlere som tvinger henne til å selge kroppen sin.

Hun ble innelåst i nesten 10 år. Kundene var litt rikere enn de som bruker de åpne bordellene i slumområdene. Mennene var alt fra studenter til politimenn.

For to år siden ble en av kundene glad i henne, og giftet seg med henne. Dette ble hennes vei ut av prostitusjon og livet i bordellet. Selv om hun ble kjøpt fri er hun bundet av fortiden.

Mannen hennes virker som en god mann, men han er mye borte. Han jobber utenfor Dhaka, og er på jobb flere dager på rad. Når han er borte er Sumaiya fritt vilt, og er ikke trygg noen steder. I disse periodene får hun bo på overnattingstilbudet til organisasjonene Basha og CUP, som jeg jobber for som Normisjons utsending. Der er hun trygg når mannen er borte.

Hun kom til oss og ba om hjelp. Hun har vært hos oss i tre måneder nå. Jeg har begynt å behandle en tydelig depresjon, og vi prøver å gi stabilitet i livet hennes. Lederen på overnattingstilbudet sier de vil gjøre alt de kan for å spore opp familien hennes og gjenforene dem.

Som lege hjelper jeg med å rehabilitere kvinner som Sumaiya. De trenger mye kjærlighet og omsorg, i tillegg til medisinsk behandling for alt de har vært igjennom.

Vær med å be om at Sumaiya blir trygg. Be om at det ikke skal skje flere overgrep, og at vi skal klare å finne landsbyen og familien hennes. Be om at hun skal bli fri fra fortiden og traumene som ligger der, slik at livet hennes endelig kan begynne på nytt.

I denne jobben som lege for kvinner og barn som har levd liv som for oss er utenkelige, er jeg helt avhengig av at Gud viser seg. Ingen dager er like. Jeg behandler forkjølelser, trafikkskader, barnemishandling og psykoser. Jeg har bruk for hele meg, og ofte føler jeg at mine erfaringer som mor er like nyttig som legeutdannelsen min.

Jeg føler meg privilegert som får være kirkens og Normisjons arm inn i livene deres. Be om at jeg stadig må få elske dem mer slik som Jesus elsker dem.

Din gave hjelper flere kvinner som Sumaiya.

Tusen takk!

Hilsen
Gerd Eli Haaland, utsending i Bangladesh

 

Gi nå:

Gi med kort

Vipps: 95998 – Merk: Kvinner i Bangladesh

Send SMS med kodeord KVINNER til 2160 for å gi 200kr

Konto: 1503 02 13537 – Merk: Kvinner i Bangladesh