Lager kristne sanger til de yngste

Her er bandet på innspilling i studio.

Noen av Normisjons barnekor skal i ukene framover være med og spille inn et nytt musikkalbum i regi av Acta. – Vi vil gi våre yngste sangere musikk de kan bruke i korene sine, sier Eirik Kaasa.

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Acta – barn og unge i Normisjon – Publisert: 08.09.23

– Det er lenge sidene korene for barn under skolealder har fått noen nye sanger fra oss, forteller Eirik Kaasa i Acta – barn og unge i Normisjon.

Nå lager de ny plate til de yngste sangerne som synger i kor rundt om i Norge.

Eirik Kaasa, som er administrasjonskonsulent for musikkarbeidet i Acta, har denne uka vært i studio med flere musikere og spilt inn instrumental-delen til albumet.

Kaasa har selv komponert musikken og skrevet tekstene. Med seg i studio har han hatt musikerne Kjell Harald Litangen, Ruben Dalen, Thor Erik Fjellvang og Ruben Oma.

– Sangtekstene er skrevet etter innspill fra barna. De har sendt inn sine tanker om tro og liv, og noen har også laget tegninger til oss. På denne måten har de selv vært med på å forme tekstene, forteller Eirik Kaasa. 

Albumet skal etter planen lanseres i slutten av oktober. Musikken blir tilgjengelig på nettet og korene vil få tilsendt noter til alle sangene.

Musikkverksted

Hvert år arrangerer Acta et musikkverksted hvor nye og mer erfarne musikere møtes til en workshop.

Eirik Kaasa forteller at de tjuvstartet med dette prosjektet under musikkverkstedet på Viken i sommer.

– Der var våde instruktører og deltakerne med og spilte, sier han.

Musikken blir tilgjengelig på nettet og noter og instrumentaler blir tilgjengelig på actashop.no