– Livsviktig investering!

Hanna Viktoria Berntsen oppfordrer flere til å søke på bibelskole til høsten.

På videregående gikk det plutselig opp for Hanna Viktoria Berntsen (19) at hun ikke hadde noen personlig relasjon til Jesus. Da bestemte hun seg for å ta et år på bibelskole.  

Tekst: Normisjon – Foto: Jane Claire Jumao-as – Publisert: 18.04.23

Nå for tiden går mange avgangselever rundt og lurer på hva de skal gjøre til høsten. Men for 19 åringen Hanna Viktoria Berntsen var valget enkelt. Den unge jenta fra Raufoss begynte i høst på IMI kirkens bibelskole Acta i Stavanger. 

­– Dette året har jeg fått mer en jeg noen gang kunne ønske meg, sier en strålende fornøyd Hanna Berntsen.

Hun forteller at selv om hun ikke visste hva hun kunne forvente før skolen startet, så har året på bibelskole så langt vært en eneste stor opptur:

– Jeg har allerede blitt mye bedre kjent med Gud, sier hun og smiler.

– Det har vært viktig for meg å lære mer om hvem Gud er som Far, og erfare hans kjærlighet. Hver dag lærer jeg å kjenne han på et dypere plan. 

Ikke helt trygg på seg selv

Berntsen forteller at hun også har utviklet seg som person. Før bibelskole-året startet var hun ikke helt trygg på seg selv. Men i løpet av året har hun fått se mer av hvem Gud skapte henne til å være. 

– Dette året har jeg blitt mer åpen og sosial. På Acta snakker vi nært og ærlig om livet og bygger dype relasjoner. Jeg har fått venner for livet, sier hun. 

Bortkastet tid?

Mange unge nøler med å søke seg inn på bibelskole fordi det ikke gir studiepoeng. Men Berntsen er ikke i tvil om at året så langt har vært vel verdt investeringen: 

– Dette året har ikke gitt meg noen studiepoeng, men jeg har fått noe som er mye viktigere; jeg har fått et godt fundament å bygge livet mitt på.

Til andre som vurderer å gå på bibelskole neste år, sier hun:

– Å investere i relasjonen din med Gud er det viktigste du kan gjøre! Et år på bibelskole vil gi deg en solid ballast for livet, sier hun og avslutter: 

– Og akkurat det er viktigere en studiepoeng. 

Se Normisjons bibelskoler her:

Acta bibelskole

Gå Ut Senteret

Bibelskolen i Grimstad