Med Acta på «The Send»

Det var mye folk og god stemning på Acta sin stand på Telenor Arena.

Forrige helg var nærmere 10 000 mennesker samlet til den tverrkirkelige misjonskonferansen «The Send» på Telenor Arena. Blant dem var også Acta – barn og unge i Normisjon.  

Tekst: Silje Jortveit – Foto: Inga Lill Nyvoll – Publisert: 30.06.22

Hele 29 norske barne- og ungdomsorganisasjoner stod forrige helg sammen med Ungdom i Oppdrag om å arrangere konferansen The Send. Gjennom 12 timer med taler og lovsang ble deltagerne inspirert og utfordret til å leve i etterfølgelse av Jesus – og til å dele evangeliet på studiesteder, i egne nabolag og i resten av verden.  

På stand for Acta 

På stand-området utenfor arenaen møter vi en blid gjeng med frivillige som står på stand for Acta. De innrømmer at de i begynnelsen var litt spørrende til om Acta skulle være medarrangør til The Send . 

– Det er jo ikke sånn at vi og de andre 29 ungdomsorganisasjonene som er med å arrangere The Send er enige om absolutt alt, sier Juliane Holmedahl.

Hun jobber som Soul-Children konsulent i Acta.  

– Men vi er trygge på hvem vi er, og vi forventer ikke at alle skal være 100 prosent enige i alt når vi deltar på en tverrkirkelig mønstring av denne størrelsen, forteller hun og legger til: 

– Vi opplever at Ungdom i Oppdrag (som er initiativtagere, red anm.) helt fra starten av har gjort oss trygge på konseptet, og vi hele veien hatt et veldig godt samarbeid med de andre kristne organisasjonene. Derfor konkluderte vi med at dette en ypperlig mulighet til å samarbeide med andre kristne om det som er det mest essensielle i vår felles tro, avslutter hun.  

På standen ble det solgt klær fra helt ny Acta-kolleksjon.

Elsket og sendt 

Marte Wormdal, som jobber som kommunikasjonsansvarlig i Acta, nikker.  

– Acta og Normisjons verdier er «elsket og sendt», så det å arrangere en konferanse med fokus på at vi er sendt til verden med evangeliet var noe vi gjerne ville støtte opp om, sier hun.  

– Det var gøy å se hvor bra det gikk å rekruttere frivillige til å stå på standen vår, sier hun mens hun i imponerende tempo både deler ut popcorn og selger Acta-merch til nysgjerrige forbipasserende.  

Soul Children på åpningsshowet 

Det var Soul Children som fikk æren av å åpne det 12 timer lange møtet. I kjent stil leverte de et forrykende kor-show med egenproduserte sanger og egne dansere. Jonathan Hiis Aanestad, som er solist i koret, forteller at det å synge på Telenor Arena foran så mange tusen mennesker var en stor opplevelse:  

– På åpningsshowet sang vi de to sangene «Unique» og «My Own City», sier han med et stort smil.  

Soul Children-sanger Jonathan Hiis Ånestad var også på stand denne dagen.

– Det var rått å få synge for så mange mennesker, og ikke minst skikkelig inspirerende å se at så mange ungdommene står samlet om troen på Jesus, sier han.

Avgjørende å kunne møtes 

Juliane forteller at hun selv kommer fra ei lita bygd der det bare var hun og kusina hennes som var kristne: 

– Jeg vet hvor viktig det er for Actas ungdommer å få å se at det finnes mange flere unge som vil leve for Jesus, særlig etter at pandemien gav oss så mange begrensinger for å møtes, sier hun.  

Hun tror at dette spesielt gjelder de ungdommene som opplever at de står med «et bein i kirken og et bein i verden: 

– Å komme hit vil være avgjørende for mange. Det er stort å kunne enes om det viktigste: At Jesus er verdt at vi følger han helhjerta, avslutter hun.  

Misjon 

Johanne Dirdal, som er Kompis-konsulent i Acta, forteller at de har et stort ønske om at «The Send» ikke bare skal være et engangs-event, men at konferansen skal gi ringvirkninger for fremtiden:  

– I løpet av konferansen kan de unge gi respons gjennom en app på hva slags tjeneste de kan tenke seg å involvere seg i fremover. De kan velge alt fra skolelagsarbeid, det å starte et ungdomsarbeid, eller å ta seg av sårbare barn. Alle som gir respons vil senere bli ringt opp og hjulpet ut i tjeneste, forteller hun og fortsetter: 

– Vi i Acta har ansvar for å kontakte alle som har respondert på at de ønsker å starte et ungdomsarbeid og alle som ønsker å dra på misjonstur.  

Hun forteller at Acta i løpet av det kommende året planlegger å sende ut over 50 ungdommer på misjonstur. Noen skal til India og Bangladesh gjennom Kompisarbeidet, andre til Tsjekkia, Råde eller Modum gjennom Acta, og andre igjen skal til Ecuador gjennom Soul Children.  

Johanne presiserer at håpet er at disse turene skal gi frukter på lang sikt: 

– Vår drøm er at de unge skal få en smakebit på misjonslivet, og et ønske om å drive med misjon på lang sikt!