Miljøpris til Galleri Normisjon

Galleri Normisjon har fått Grønn pris 2018 fra ungdomsrådet i Oslo bispedømme.

Skrevet av: Arne Sæteren, 19. mars 2018

Olav Brennsæter overrekker prisen til daglig leder i Galleri Normisjon, Lillian Dombestein. Foto: Stein Ole Kolstad Varhaug

Under den årlige inspirasjonssamlingen i regi av Grønn kirke i Oslo bispegård nylig fikk Lillian Dombestein overrakt prisen. Hun har ledet Galleri Normisjon helt fra starten og understreker at denne prisen er til alle som er engasjert i dette arbeidet.
  – Det er en stor ære å få en slik pris, og det er veldig hyggelig at arbeidet vårt blir verdsatt, sier Lillian Dombestein.

I juryens begrunnelse heter det:

«Galleri Normisjons visjon er miljø, midler og misjon. Den første butikken åpnet i Oslo i 2013. Nå teller Galleri Normisjon ti butikker i Sør-Norge. Galleri Normisjon har 400 frivillige medarbeidere fordelt på disse butikkene. De fleste er pensjonister. Men en gjeng unge mennesker har engasjert seg og gjort en stor innsats i Galleri Normisjon KLÆR. Alle varene er gitt til butikkene, og varer med små feil/skader blir reparert før det selges. Alle butikkene i Galleri Normisjon har en hyggelig sofakrok hvor det serveres kaffe og noe å bite i til kundene. Det tenkes miljø på flere plan. Siden starten har butikkene omsatt for over 22 millioner kroner. Virksomheten er selvbærende. Halvparten av omsetningen dekker kostnader, den andre går til ulike typer prosjekter i Norge eller internasjonalt i Normisjon. Våren 2018 slås de to butikkene i Oslo sammen og flytter inn i et stort lokale på Radisson Blu Scandinavia Hotel. Det blir trolig den første gjenbruksbutikken i Norge som holder til på et hotell.

I tillegg til daglig leder i full stilling har virksomheten en 80 prosent stilling på økonomi og administrasjon.»